Rob van Someren naar 100%NL

Rob van Someren naar 100%NL

Rob van Someren stapt, samen met zijn team van Somertijd, over naar 100%NL. De DJ was met het programma tot voor kort te horen bij Radio 10. Het station besloot het programma naar het weekend te verplaatsen, zodat Gijs Staverman voortaan in de middag te horen zou zijn. Rechtszaken volgden, en nu is Rob dus weg bij de zender van Talpa Network.

100%NL kondigde het groots aan: Rob van Someren stapt over. Het programma Somertijd zal te horen zijn op het tijdstip waarop het altijd te horen was: elke werkdag van 16.00 uur tot 19.00 uur. Op 100%NL is op dat tijdstip nu nog Barry Paf te horen. Hij schuift door naar de lunch. Wanneer Somertijd van start gaat, is nog niet bekend. Volgens de zender zal het ‘dit najaar’ zijn.

De afgelopen maanden stonden voor Van Someren in het teken van rechtszaken. Eerder sleepte hij zijn werkgever Talpa Network voor de rechter omdat hij te weinig loon zou hebben ontvangen. Die zaak werd gewonnen en Talpa besloot de middagshow te verplaatsen. Volgens Van Someren was dat geen toeval. Opnieuw vond een gang naar de rechter plaats, waar Rob weer gelijk kreeg: de middagshow mocht niet verplaatst worden. Uiteindelijk hebben Talpa en Van Someren afspraken gemaakt, waardoor hij nu toch kan overstappen naar een andere zender.