Radio 10 verder op de schop: vrijdagavondshow verdwijnt

Radio 10 verder op de schop: vrijdagavondshow verdwijnt

Radio 10 gaat haar programmering nog verder aanpassen. Dennis Verheugd moest daarom stoppen met zijn programma ‘Den’s Fever’ op vrijdagavond. Het werd van 21.00 uur tot middernacht uitgezonden, maar afgelopen vrijdag is de laatste uitzending al gemaakt. Bij Radio 10 worden nu noodgrepen gedaan, omdat de zender in verval is geraakt.

Het programma van Rob van Someren, Somertijd, werd uit de middag gehaald en naar het weekend verplaatst. Gijs Staverman presenteert sinds 8 juli de nieuwe middagshow. Daar komt nog bij dat Gerard Ekdom onlangs uit de ochtend vertrok, omdat hij zijn programma gaat maken bij Radio Veronica.

Die twee beslissingen hebben een negatief effect op de luistercijfers van Radio 10. De zender wil nu een koers varen waarbij de aandacht nog meer op muziek komt te liggen. Daar passen specialistische programma’s, zoals dat van Verheugd, dan weer niet bij. Wie de vrijdagavond gaat vervangen, is nog niet duidelijk. Voor komende week staat Jules van Hest ingepland, maar of hij op de vrijdagavond blijft, is nog de vraag.