Qmusic blijft grootste zender van het land

Qmusic blijft grootste zender van het land

Qmusic was ook in juli van dit jaar de populairste radiozender. Het was de grootste zender in de doelgroep 20-49. Traditioneel is dat een doelgroep die voor adverteerders belangrijk is. Radio Veronica en Radio 328 winnen ook behoorlijk aan marktaandeel, blijkt uit cijfers van het NMO Luisteronderzoek.

In juli behaalde Qmusic een marktaandeel van 20,9%. Dat is een daling van 2%-punt ten opzichte van juli, en een daling van 1,8%-punt ten opzichte van vorig jaar. Toch blijft de zender daarmee de grootste zender van het land. Wel voelt het de hete adem van Radio 538. Die zender maakt weer een flinke stap omhoog, naar 14,9% marktaandeel. Een stijging van maar liefst 3,2% ten opzichte van vorig jaar.

Daarentegen verliezen NPO Radio 2 en Radio 10 flink. Het marktaandeel zakte ten opzichte van vorig jaar met een catastrofale 4,6%, bij de publieke omroep. Radio 10 heeft erg last van concurrent Joe en verloor Rob van Someren en Gerard Ekdom uit de programmering. Dat kost ze een vol procentpunt ten opzichte van juni en 3,8%-punt minder dan vorig jaar.

Nieuwkomer Joe streeft Radio 10 voorbij en blijft steken op 6,4 procent. Voor een station dat nog geen jaar bestaat, is dat een grote prestatie.