Radiozender 100%NL viert 18e verjaardag

Radiozender 100%NL viert 18e verjaardag

De radiozender 100%NL bestond deze week 18 jaar. Op 8 juli 2006 was de eerste uitzending van het station, dat op de frequenties van toenmalig RTL FM kwam. Volgens middagdeejay Barry Paf voelen artiesten en luisteraars zich nog altijd thuis bij het station, dat vooral Nederlands product draait.

Om het station van de grond te krijgen, 18 jaar geleden, waren meerdere rechtszaken nodig. Dat ging concreet over het verliezen van de frequentieveiling en de percentages Nederlandstalige muziek. Een andere partij ging er met de frequenties van door, omdat het de overheid veel meer geld had geboden. Na drie jaar juridische strijd kon het station alsnog van start gaan.

Vandaag de dag is het station onderdeel van Mediahuis Radio. Daartoe behoren ook Radio Veronica, Slam, Sublime en Sunlite. Herbert Visser, oprichter van het station, is nog altijd betrokken. Hij werkt nu voor Mediahuis en bouwt nog steeds aan het merk. In een persbericht schrijft hij ‘heel erg trots te zijn’ dat het station nog altijd een Nederlands georiënteerde programmering heeft.