Rob van Someren en Radio 10 bereiken akkoord na rechtszaak

Rob van Someren en Radio 10 bereiken akkoord na rechtszaak

Rob van Someren en Talpa Network zijn eruit: ze hebben geen conflict meer over de verhuizing van zijn programma ‘Somertijd’, van de middag naar het weekend op Radio 10. Wat er dan precies is afgesproken, wordt niet bekendgemaakt. De presentator en het mediabedrijf houden hun kaken stijf op elkaar.

Van Someren spande een rechtszaak aan nadat Radio 10 vorige maand besloot om zijn programma te schrappen en te verplaatsen naar het weekend. Alleen staat in het contact van Van Someren dat zijn programma tussen 16:00 en 19:00 uur op werkdagen te horen moet zijn. Dus gaf de rechter de dj gelijk, maar wilde de rechter wel graag dat eigenaar Talpa Network en Van Someren met elkaar in gesprek zouden gaan.

Resultaat is er bereikt, want de twee partijen zijn akkoord. Saskia Bollen, de advocaat van Rob van Someren, zegt tegen persbureau ANP blij te zijn met de uitkomst. Talpa mag bepalen of er überhaupt details naar buiten worden gebracht. In principe start Gijs Staverman komende maandag met zijn middagshow op Radio 10, op de plek van Van Someren.