Rob van Someren wint rechtszaak en heeft recht op salarisverhoging

Rob van Someren wint rechtszaak en heeft recht op salarisverhoging

Talpa Network moet Rob van Someren zijn salarisverhoging betalen. Het moederbedrijf van Radio 10, waar Van Someren in de middag te horen is, wilde dat aanvankelijk niet. Daarom stapte de middag deejay naar de rechter. De rechtbank oordeelde dat Rob wel degelijk recht heeft op salarisverhoging.

Rob’s contract werd in 2020 aangepast, waarmee ook de bonusregeling veranderde. Gezichtsbepalende personen bij Radio 10 hebben een ander contract dan andere medewerkers. Ze werken niet in een salarisschaal. Volgens Talpa zijn met Rob van Someren individuele beloningsafspraken gemaakt. De algemene bonusregeling (PMC) zou daarom voor hem niet gelden.

Maar daar is de rechter het niet mee eens. Vooral niet omdat collega-dj Sven van Veen ook niet onder de PMC zou vallen, maar de bijbehorende jaarlijkse verhoging daarvan wél kreeg. Oneerlijk, vindt de rechter. Daarom moet Talpa Network de deejay nu alsnog de verhogingen betalen. Dan gaat het over een verhoging van 3,3 tot 4 procent over zijn salaris.

Uit rechtbankstukken blijkt dat Rob van Someren bijna 27.000 euro per maand verdient. Een snelle rekensom leert dat hij daarmee nog recht heeft op tienduizenden euro’s per jaar extra. Hoeveel Talpa precies moet betalen, wordt door de rechtbank niet gemeld.