(3.4 met 1000 stemmen)

Nieuws over radio 2

Het nieuws met betrekking tot radio 2. Op deze pagina trachten wij nieuws te brengen met betrekking tot radio 2 en proberen deze zo up to date mogelijk te houden. Hieronder een overzicht van de laatste gepubliceerde nieuws items over radio 2 of waar radio 2 in is genoemd.

Heb je tips voor de redactie, neem dan contact met ons op.

Rick van Velthuysen stapt over van NPO Radio 2 naar Radio Veronica. De DJ zal vanaf 5 juni het ochtendprogramma presenteren bij Veronica. De naam wordt ‘Rick in de Morgen’, een programmanaam die hij ook tussen 2011 en 2015 gebruikte. Met zijn terugkeer is hij elke ochtend weer tussen 06.00 en 09.00 uur te horen.

De publieke omroep KRO-NCRV gaat zich inzetten tegen armoede. Dat gebeurt bijna twee weken lang, van 15 tot en met 28 mei. Met de actie wil de omroep het leven van 800.000 Nederlanders makkelijker maken. Met een ‘Lief Gebaar’ komt de omroep in actie voor mensen in financiële nood.

De NPO is weer op zoek naar nieuw talent. De publieke omroepen nodigen radiomakers uit om zich aan te melden bij NPO Campus. De talenten zullen dan worden ondergebracht bij NPO KX, het opleidingsstation van de NPO.

Erik-Jan Rosendahl zal nog maximaal een jaar te horen zijn bij SLAM! Dat is zijn eigen verwachting. In de podcast ‘De Broadcast’ zegt hij: “Ik denk dat dit het laatste jaar is. Zou het nog een jaar verlengd worden, ook prima, maar ik denk dat het op een gegeven moment klaar zou moeten zijn.”

Qmusic en Talpa naar de rechter? Topcast stopt ermee. NPO Radio 2 de grootste in december. Luistercijfers regionale omroepen ook online gemeten

Wouter van der Goes en Bridget Maasland worden de tijdelijke vervangers van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte op NPO Radio 2. Het ochtendduo neemt een korte vakantie. De ochtendshow moet uiteraard doorgaan, dus ging de zender op zoek naar vervanging. Die heeft ze gevonden in Wouter van der Goes en Bridget Maasland.

NPO Radio 2 was ook in week 6 de best beluisterde radiozender van het land. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic is weer de tweede zender, en Radio 10 sluit de top 3 af. Het lijkt erop dat de nummer 2 en 3 om de week van plek wisselen.

Qmusic heeft de meeste luisteraars van alle radiostations in Nederland. Het station schrijft maar liefst 2,8 miljoen luisteraars per week. Het hoogste marktaandeel is voor NPO Radio 2.

Doneer en vraag je favoriete plaatje aan. Radio 2 draait 555 liedjes tegen een vergoeding.

NPO Radio 2 is weer marktleider in Nederland. Dat de zender zulke goede zaken heeft gedaan, heeft het te danken aan de Top 2000. Onder de andere zenders zijn ook wat verschuivingen.