Het Nieuwe Nassen podcast

Het Nieuwe Nassen

Dé Rotterdamse podcast met chef Perry de Man over hoe je als horeca en foodretail ondernemer slim kookt en inkoopt. In Het Nieuwe Nassen ontdekt Per hoe je een toko runt die klaar is voor de toekomst. Van meer plantaardige gerechten op je menu om nieuwe doelgroepen aan te spreken tot het verminderen van voedselverspilling om kosten te besparen.

  • Podcast gepubliceerd op: 25-9-2022 01:10:03
  • Maker: BlueCity
  • Taal: nl-nl
  • Laatste RSS update: 22-11-2024 22:15:00
  • Datum eerste aflevering: 8-9-2021 06:00:00
  • Datum laatste aflevering: 21-11-2024 09:17:16

Speelgoedwinkel

18 Afleveringen

  • 00:39:33

    Het P-woord – meer plantaardig op de borden. Een essentiële stap richting een duurzamer en gezonder voedselsysteem. Meer groenten, minder vlees. In 2023 aten wij Nederlanders gemiddeld 61 kilo vlees per persoon. Dat mag (en kan) best een o ...

  • 00:35:04

    S03.02 Oervoer

    14-11-2024

    De rek is er uit. Na decennia van productieverhoging om concurrerend te blijven op de wereldmarkt, lijkt het maximum in de akkerbouw bereikt. De opbrengsten van de belangrijkste gewassen dalen zelfs licht de laatste tien tot twintig ja ...

  • 00:35:07

    In de eerste aflevering van dit seizoen duiken we gelijk lekker diep het thema gezond in. Perry de Man zit aan tafel met Myrthe Frissen. Myrthe is arts in de medische milieukunde. Ze werkt echter niet in een ziekenhuis - rara, hoe zit dat? ...

  • 00:43:25

    In deze laatste aflevering van seizoen 2 van de Het Nieuwe Nassen podcast blikken Perry de Man en Derk Loorbach terug én kijken ze vooruit. Derk is directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities. Hoe staat het volgens hem ...

  • 00:29:34

    Verduurzaam je kaart door voedselverspilling te voorkomen of te gebruiken. 25% van het eten wat we produceren eindigt niet op onze borden. Hoe kunnen we deze reststromen gebruiken of zo veel mogelijk voorkomen dat ze er zijn? Ayuk Bakia va ...

  • 00:24:38

    Deze aflevering zit Perry de Man rond de tafel met Pepijn Schmeink van plantaardig restaurant Jack Bean en Soil Hero Jeroen Klompe. Mensen willen een menu dat toegankelijk is en vertrouwd, maar dan met ingrediënten die goed voor je zijn. G ...

  • 00:28:11

    Een lekkere wandeling door het bos en thuiskomen met de heerlijkste ingrediënten voor je gerecht? Win-win. Wie wil dat nou niet? Perry de Man gaat in gesprek met Jord Coree van Rotonde en Moestuinman Max de Korte van het voedselbos en Coöp ...

  • 00:29:58

    In deze aflevering spreekt Perry de Man met de winnaar van Het Nieuwe Nassen Challenge: chefkok Manuela Goncalves Tavares van Het Nieuwe Café. Ze vertelt welk gerecht ze onder handen heeft genomen, hoe ze dat heeft gedaan en wat de gevolge ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00