Het P-woord – meer plantaardig op de borden. Een essentiële stap richting een duurzamer en gezonder voedselsysteem. Meer groenten, minder vlees. In 2023 aten wij Nederlanders gemiddeld 61 kilo vlees per persoon. Dat mag (en kan) best een onsje minder! Maar als er geen vlees op je bord ligt, hoe krijg je dan je proteïne binnen? Deze aflevering gaat Perry de Man in gesprek met plantbased chef Pepijn Schmeink en Jessie van Hattum van Green Protein Alliance. Zij werken op dit moment samen in Het Nieuwe Nassen Challenge ‘Meer plantaardig op de borden’. Van gele erwten tot oergranen. Wat moet er op de menukaart staan? Waar koop je deze gewassen en, niet geheel onbelangrijk, wat kosten ze? En hoe maak je van plantaardig je best lopende gerechten? Je hoort het allemaal in deze derde aflevering.
Gemaakt door: BlueCity Eerste aflevering: 25-09-2022
De podcast Het Nieuwe Nassen heeft in totaal 18 afleveringen
Maker: BlueCity Datum: 14-11-2024
Maker: BlueCity Datum: 21-11-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.