De rek is er uit. Na decennia van productieverhoging om concurrerend te blijven op de wereldmarkt, lijkt het maximum in de akkerbouw bereikt. De opbrengsten van de belangrijkste gewassen dalen zelfs licht de laatste tien tot twintig jaar. Het antwoord op dit probleem: nieuwe vormen van landbouw, waar alles samenkomt: mens, natuur en landbouw. Wat kunnen we leren van onze voorouders? Zij aten vroeger veel groenten en fruit, noten en zaden en vlees en vis. Dit 'oervoer' was rijk aan eiwitten en vezels en bevatte amper koolhydraten en verzadigde vetten. Het voedsel was puur en onbewerkt. De situatie nu is heel anders. We eten te veel vlees en dat is slecht voor klimaat, natuur en onze gezondheid. Perry spreekt met Udo Prins Onderzoeker Innovatieve teelten & Agrobiodiversiteit bij het Louis Bolk Instituut. Hoe gaat het nieuwe boeren in zijn werk en welke gewassen kunnen chefs het best op de menukaart zetten? Je hoort het in deze aflevering.
Gemaakt door: BlueCity Eerste aflevering: 25-09-2022
De podcast Het Nieuwe Nassen heeft in totaal 18 afleveringen
Maker: BlueCity Datum: 07-11-2024
Maker: BlueCity Datum: 21-11-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.