In Nederland wordt jaarlijks 2 miljard kilo voedsel verspild. Ofwel een file van Utrecht naar Barcelona met bumper aan bumper rijdende vrachtwagens gevuld met voedsel. Dat gebeurt in de hele keten: van boer tot bord en van lopende band tot restaurant. Van 1 november vorig jaar tot en met april deden tien restaurants in Rotterdam mee aan de Verspillingsvrije Challenge van Het Nieuwe Nassen. Zes maanden lang stond een voedselmonitor, ‘de Orbi’, in de keuken zodat de restaurants inzicht krijgen in wat ze verspillen en wat ze kunnen doen om deze verspilling te voorkomen. In deze speciale extra lange podcast aflevering leer je hoe je voedselverspilling in jouw horecazaak kan verminderen. Goed voor de wereld en minder voedsel in de afvalbak, betekent meer poen in je zak! Per de Man zit deze aflevering rond de tafel met drie gasten die elk bezig zijn met het verminderen van voedselverspilling Toine Timmermans directeur van Stichting Samen tegen Voedselverspilling, Dominique Vogelzang, Customer Succes Manager bij Orbisk en Paul Dingjan, chef bij Hilton Weena en restaurant JAC en een van de deelnemers van de Verspillingsvrije Challenge in Rotterdam.
Gemaakt door: BlueCity Eerste aflevering: 25-09-2022
De podcast Het Nieuwe Nassen heeft in totaal 18 afleveringen
Maker: BlueCity Datum: 13-10-2022
Maker: BlueCity Datum: 07-11-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.