Bij gevogelte denkt iedereen gelijk aan kip. Maar er zijn ook alternatieven voor 'het meest veelzijdige stukje vlees'. Bijvoorbeeld eend. Sharon en Bart gaan in deze bonusaflevering op bezoek bij een eendenfokkerij in Biddinghuiz ...
Een van de meest gestelde vragen van vandaag: ‘Wat eten we vandaag?’ Als je gisteren al wilde weten wat je vandaag zou eten, moet je zeker luisteren naar de podcast ‘Wat Eten We Morgen?’ Daarin gaat chef-kok Sharon de Miranda op zoek naar Flevolandse ingrediënten van het menu van de toekomst. Veel producten uit het dieet worden nu al geteeld en verbouwd. In elke aflevering zet de chef een product uit Flevoland centraal. Ze geeft natuurlijk ook graag tips over hoe je het op de lekkerste manier klaarmaakt. Het hele recept is op de pagina Flevoland.nl/WatEtenWeMorgen te vinden.
Bij gevogelte denkt iedereen gelijk aan kip. Maar er zijn ook alternatieven voor 'het meest veelzijdige stukje vlees'. Bijvoorbeeld eend. Sharon en Bart gaan in deze bonusaflevering op bezoek bij een eendenfokkerij in Biddinghuiz ...
In het menu voor de toekomst is vooral veel ruimte voor groente, fruit en granen. Maar er is ook nog steeds ruimte voor dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis, zuivel en eieren. Alleen veel minder dan we nu gewend zijn om te eten. In plaats ...
Zonder kruiden geen smaak. Naast smaakmaker zijn kruiden vaak ook ontzettend gezond. Hoeveel kruiden heb jij in je kruidenla of -kastje staan? Ook in Flevoland worden kruiden gekweekt, zoals bieslook, peterselie, tijm, lavendel, saffraan ...
Het EAT-Lancet-menu bestaat voor maar liefst 50 procent uit groente en fruit. Flevoland is gemaakt voor de landbouw. Een echte akkerbouwprovincie; in Flevoland wordt meer groente verbouwd, dan in de andere provincies. Boontjes, wortelen, ...
Vis is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van het Nederlandse menu. Met het vissersdorp Urk is vis ook voor Flevoland heel belangrijk. Toch zijn de meest gegeten vissoorten in Nederland veelal geïmporteerd zoals zalm, tonijn (ook in bl ...
Knoflook is een belangrijke smaakmaker in heel veel gerechten. En laat de Flevolandse bodem nou ontzettend geschikt te zijn voor het telen van dit heerlijke gewas. Knoflook kan op veel manieren worden verwerkt: rauw in salades en kruidenb ...
Kikkererwten en andere bonen zijn heel erg geschikt als vervanger van dierlijke eiwitten in onze voeding. Ze bevatten namelijk veel vezels en net als vlees bevatten ze ijzer, eiwit en verschillende B-vitamines. Ook putten we de aarde minde ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.