Kikkererwten en andere bonen zijn heel erg geschikt als vervanger van dierlijke eiwitten in onze voeding. Ze bevatten namelijk veel vezels en net als vlees bevatten ze ijzer, eiwit en verschillende B-vitamines. Ook putten we de aarde minder uit met het eten van deze ‘plantaardige’ eiwitten, en groeit het bovendien om de hoek. De Flevolandse bodem is heel goed geschikt voor verschillende soorten peulvruchten, zoals bijvoorbeeld sojabonen, kikkererwten en veldbonen. In deze aflevering gaan Sharon en Bart kikkererwten proeven bij Anna van der Bijl in Tollebeek. Met de kikkerwten maakt Sharon een heerlijke curry. Kijk voor het recept op www.flevoland.nl/watetenwemorgen
Gemaakt door: Provincie Flevoland Eerste aflevering: 03-03-2024
De podcast Wat Eten We Morgen? heeft in totaal 7 afleveringen
Maker: Provincie Flevoland Datum: 30-01-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.