Vis is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van het Nederlandse menu. Met het vissersdorp Urk is vis ook voor Flevoland heel belangrijk. Toch zijn de meest gegeten vissoorten in Nederland veelal geïmporteerd zoals zalm, tonijn (ook in blik),, gebakken kibbeling en garnalen. En met de vissticks en -filets in de supermarkt herken je vis al vaak niet meer als het dier dat ooit in het water zwom. In deze aflevering gaan Sharon en Bart langs in Lelystad om de kwiekwie-vis uit te proberen. Dit is een vis uit Suriname, die jij in speciale vijvers zelf uit het water mag halen en uiteraard kunt opeten. Want ook Surinaams eten is onderdeel van de Nederlandse eetcultuur.
Gemaakt door: Provincie Flevoland Eerste aflevering: 03-03-2024
De podcast Wat Eten We Morgen? heeft in totaal 7 afleveringen
Maker: Provincie Flevoland Datum: 30-01-2024
Maker: Provincie Flevoland Datum: 13-02-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.