Er is één ding dat we direct kunnen doen om een klimaatcrisis tegen te gaan. Het kost niets, het is niet moeilijk en we kunnen vandaag nog beginnen. Namelijk: ons menu verschuiven van dierlijk naar plantaardig. Minder vlees, vis en zuivel. We worden er ook nog eens gezonder van, én we voorkomen dierenleed. Dat deze transitie nodig is, staat inmiddels als een paal boven water. Maar hoe gaan we 'm maken? En welke verrassingen heeft het menu van morgen voor ons in petto? Esther Molenwijk gaat in gesprek met experts over de transitie naar een meer plantaardige samenleving.
Vandaag een best wel ingewikkeld maar veelbesproken onderwerp. Hoe gezond zijn vleesvervangers? In gesprek met Martine van Haperen en Jaap Seidell. Martine is expert voeding en gezondheid bij Proveg. Daarnaast adviseert ze bedrijven over ...
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met PabloMoleman ProVeg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: De nieuwe koffieautomaten op de campus van wageningen universiteit serveren s ...
Waar denk jij aan bij “Duurzaam oogsten uit de natuur”? Vast niet aan het doodschieten van wilde dieren. Toch is dat, hoe jagers hun hobby het liefste noemen. In gesprek met Nettie Dekker. Zij is freelance schrijver met een bijzondere pass ...
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met PabloMoleman van ProVeg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: Subway meest en McDonalds minst vegan-vriendelijke fastfoodketen in Nede ...
Verbeter de wereld met vork en mes… maar vandaag maar even niet. Hoewel Ome Willem ons in de jaren 80 probeerde te overtuigen dat een “broodje poep” heerlijk zou zijn, is het in deze aflevering vooral stank wat de klok slaat. Door ons dier ...
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met - deze week - Joey Cramer van ProVeg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: 1400 burgemeesters in Amerika tekenen een resolutie voor plan ...
Bij een transitie zijn we geneigd om onze ogen te richten op die bijzondere, baanbrekende innovatieve startups. Die vanuit een ideaal een heel nieuw bedrijf opzetten om de gevestigde orde eens goed wakker te schudden. Maar hoe zit het eig ...
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman van Proveg het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: Een korte terugblik op de laatste Podcast met Molly Elwood https://www.s ...
*Let op: Deze aflevering is ook op video beschikbaar. Bekijk 'm hier: https://www.studioplantaardig.nl/Podcast/44-molly-elwood-biologisch-hondenvlees/ Mijn gast van vandaag woont in de Verenigde Staten. Ondanks dat ik mijn gasten alt ...
Afname melkconsumptie wordt teniet gedaan door toename kwark en kaas consumptie https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/melk-is-lang-niet-de-enige-witte-motor-meer-in-het-zuivelschap~be6ed57a https://d1s9filwlitqj9.cloudfront.net/app/u ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.