Er is één ding dat we direct kunnen doen om een klimaatcrisis tegen te gaan. Het kost niets, het is niet moeilijk en we kunnen vandaag nog beginnen. Namelijk: ons menu verschuiven van dierlijk naar plantaardig. Minder vlees, vis en zuivel. We worden er ook nog eens gezonder van, én we voorkomen dierenleed. Dat deze transitie nodig is, staat inmiddels als een paal boven water. Maar hoe gaan we 'm maken? En welke verrassingen heeft het menu van morgen voor ons in petto? Esther Molenwijk gaat in gesprek met experts over de transitie naar een meer plantaardige samenleving.
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman (ProVeg) het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: Dranken zonder toegevoegde suikers vallen niet langer onder de verhoogde h ...
Het World Meat Congress vindt dit jaar plaats in Maastricht, en Studio Plantaardig is er bij. Het thema is ‘Meeting society and consumer’. Dus we zijn benieuwd: leeft bij deze mensen ook het besef dat ons voedselpatroon meer plantaardig zo ...
Het World Meat Congress vindt dit jaar plaats in Maastricht, en Studio Plantaardig is er bij. Het thema is ‘Meeting society and consumer’. Dus we zijn benieuwd: leeft bij deze mensen ook het besef dat ons voedselpatroon meer plantaardig zo ...
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met deze week Joey Cramer (ProVeg) het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: Havermelk wordt duurder https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie ...
Ewald Engelen is financieel geograaf aan de Universiteit van Amsterdam. Esther gaat met hem in gesprek over zijn nieuwe boek, dat op 1 november verschijnt: Boze Burgers en Boeren. Over de intensivering van de landbouw na de 2e wereldoorlog ...
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman (ProVeg) het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: Nieuwe vleesconsumptiecijfers zijn weer binnen: laagst sinds 2005 https:// ...
In deze aflevering bezoeken we de Nationale Slagers Vakbeurs. Want in de eiwittransitie hebben we niet alleen te maken met alle plantaardige pioniers, maar ook met de “branches van weleer”. En dus gaan we eens kijken hoe de eiwittransitie ...
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman (ProVeg) het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: Nederlanders kiezen vaker vis als ‘duurzaam alternatief’ https://fonkmagaz ...
Ruim 20 kg kip eten we jaarlijks gemiddeld per persoon Nederland. Dat zijn 170 miljoen kippen. Kipkluifjes, kip kerrie, broodje kip, kipnuggets, je kan alle kanten op met dit meest veelzijdige stukje vlees. Maar, volgens wakker dier, ook h ...
In het Vegan Journaal neemt Esther Molenwijk met Pablo Moleman (ProVeg) het laatste nieuws door op het gebied van de 'eiwittransitie'. Met onder andere: Frankrijk wil oa veggie-namen als Steaks, spare-ribs, slager verbieden binn ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.