Hamburgers, ooit waren ze het symbool van de verdorven fast food cultuur. Inmiddels openen Michelin chefs hamburger pop-ups. Tijd voor Jonas en Jeroen om er goed in te duiken. Van de patty tot de bun, en natuurlijk de toppings. Over hakken ...
Als je een podcast over koken wilt maken, wat is dan een betere titel dan ‘Wat schaft de podcast’? Een leuk woordgrapje in de titel belooft al heel wat goeds, maar eigenlijk vooral heel wat lekkers. Jesse Burkunk houdt ervan om verschillende stijlen te koken en te praten over interessante recepten en ingrediënten. Zo vertelt hij over zakelijke geschillen, mislukte oogsten en of koken uit een potje nou wel echt koken is. De verschillende keukens komen aan bod, en zo heel af en toe schuift er een interessante gast aan. Van Wat Schaft de Podcast krijg je lekkere trek, dus ideaal om te beluisteren rond etenstijd.
Hamburgers, ooit waren ze het symbool van de verdorven fast food cultuur. Inmiddels openen Michelin chefs hamburger pop-ups. Tijd voor Jonas en Jeroen om er goed in te duiken. Van de patty tot de bun, en natuurlijk de toppings. Over hakken ...
Tapas liggen inmiddels in alle koelingen van de supermarkten. De tapasplank met chorizo, manchego en olijven vind je zelfs bij de meest traditionele café-restaurants. En dat is jammer want zo’n plank van dubieuze kwaliteit staat mijlenver ...
Deel twee van onze cocktailspecial. We praten door over de snel opkomende cocktail cultuur en leggen uit hoe fat washing en sherbets werken. Ook nu weer aan de hand van recepten van bartenders van toonaangevende Nederlandse cocktailbars di ...
Deel 1 van onze cocktailspecial. Je kan al vis fileren. Jouw soufflés zakken nooit in. En je weet hoe je precies de perfecte garing bereikt in ieder gerecht. Samengevat: jij hebt in de keuken je technieken onder de knie. Maar wat chefs ach ...
Joël Broekaert schrijft inmiddels ruim 10 jaar restaurantrecensies voor het NRC. Zijn recensies kunnen een onbekende zaak op de kaart zetten of bekende zaak de maat nemen. Wij praten uitgebreid met Joël over hoe hij te werk gaat, de druk v ...
Olijfolie wordt in tientallen landen geproduceerd van wel 900 soorten olijven en die zijn allemaal anders. Dat je het beste extra virgine olijfolie kan hebben weet je waarschijnlijk nog wel. Maar wat is het smaakverschil tussen verschillen ...
De Napolitaanse pizza is een wonder van eenvoud. Geurig van de romige mozzarella, licht gebrande korst en zoete tomaten. Met een heel luchtige krokante rand, een aangename elastische bodem, sappige vulling en lange nasmaak vol umami. Maar ...
Onze aller-aller-allereerste aflevering ging over Ramen. Ramen kleuters waren we. Na vier jaar ramen maken, ramen eten en gesprekken met de allerbeste ramen chefs in Nederland en wereldwijd is het tijd om jullie bij te praten. Over de 5 st ...
Alcohol? We zijn er dol op. Het is een belangrijke drager voor smaak en een bijproduct van culinaire fermenetatieprocessen. Het staat centraal in sociale rituelen en het is een stimulerend middel dat remmingen wegneemt en helpt om te ontsp ...
Verse pasta combineert een zijdezacht mondgevoel met een duidelijke bite. En waar je met droge pasta vooral varieert met de vorm, gaat het bij verse pasta om de rijkheid van het deeg en de keuze van je meel. Jonas is er ingedoken en legt u ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.