Joost Arijs begon zijn pad in klassieke patisseriezaken maar verfijnde zijn kunst nog meer toen hij aan de slag ging in driesterrenrestaurant Hof Van Cleve. Na dat avontuur besloot hij om zijn eigen verhaal te schrijven en deed hij zijn p ...
Een podcast voor nieuwsgierige eters en drinkers. Elke aflevering ga ik op zoek naar culinaire kennis, leuke verhalen en gastronomische avonturen in de hoop meer te weten... over eten.
Joost Arijs begon zijn pad in klassieke patisseriezaken maar verfijnde zijn kunst nog meer toen hij aan de slag ging in driesterrenrestaurant Hof Van Cleve. Na dat avontuur besloot hij om zijn eigen verhaal te schrijven en deed hij zijn p ...
Ann Keymeulen, die houdt van kaas. Heel veel zelfs. Een passie werd voor haar een roeping en elke dag probeert ze anderen ervan te overtuigen dat kaas fantastisch is. De terroir, de smaak, de textuur, de geschiedenis, de verhalen... Er is ...
Als je aan top gastronomische producten uit ons land denkt, dan is de kans klein dat kaviaar uberhaupt in je lijstje staat. En toch telt ons landje een van 's werelds voornaamste kaviaarproducenten. In Turnhout, hoog in de stille kempe ...
Joline volgde een koksopleiding in Ter Groene Poorte in Brugge en droomde van een carriere in fine dining. De realiteit is dat ze het zo naar haar zin had in een klassiek restaurant/feestzaal dat ze er lang bleef; tot ze kindjes kreeg. Dan ...
Om te doen wat Louise Goedefroy het liefst van al doet, heeft ze haar mond nodig. Nadat ze haar twee kaken brak en 8 weken lang met een toegesnoerde mond moest leven zorgt er natuurlijk voor dat ze eten en zingen; de grote liefdes van haar ...
Op de ginstberg, een heuvel aan de voet van de Vlaamse Ardennen, werd 128 jaar geleden water gevonden; 8 bronnen om precies te zijn. De bedoeling was om een buitenverblijf van een Gentse vrederechter van vers drinkwater te voorzien, maar d ...
Hannes Desmedt is sommelier en bartender, maar ook auteur en de organisator van Brussels Bar Show, een nieuwe trade show voor iedereen die geinteresseerd is in wat er in ons land beweegt op vlak van liquide smaken. Zijn opleiding en intere ...
Sofie Vanrafelghem is biersommelier, zytholoog, ridder in de orde van de roerstok en heeft nog een aantal titels en eretekens die ik vergeten ben op te noemen in deze aflevering. Ze is misschien wel 's lands bekendste biersommelier en ...
Al meer dan 120 jaar wordt bij Camp's heel veel potjes gevuld: met groentjes die ingelegd worden in azijn of bedekt worden met een laag pickles saus. Maar ook gewoon mosterd en moderne variaties op de traditionele Belgische pickles kri ...
In Elsene, vlakbij het Flagey-plein, ligt een klein restaurantje wat ondertussen mag rekenen op een hele waslijst aan prijzen en bekroningen. In de essentie is het restaurant een verlengde van de wereld van chef Nicolas Decloedt en zijn pa ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.