Verse pasta combineert een zijdezacht mondgevoel met een duidelijke bite. En waar je met droge pasta vooral varieert met de vorm, gaat het bij verse pasta om de rijkheid van het deeg en de keuze van je meel. Jonas is er ingedoken en legt u ...
Deze podcast gaat over lekker eten en drinken, zelf koken en buiten de deur eten. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelende trends. Recepten en shownotes staan op onze site: watschaftdepodcast.com.
Verse pasta combineert een zijdezacht mondgevoel met een duidelijke bite. En waar je met droge pasta vooral varieert met de vorm, gaat het bij verse pasta om de rijkheid van het deeg en de keuze van je meel. Jonas is er ingedoken en legt u ...
Eindelijk hebben we het over de Indonesische keuken! Die keuken die je denkt te kennen, maar waar je eigenlijk nauwelijks iets vanaf weet. Ze is als een buurvrouw die je heel vaak hebt gezien, maar nooit hebt gesproken. De ruim 17.000 eila ...
De Wiener Schnitzel is een gerecht dat vreselijk mis kan gaan. Als hij goed is gemaakt, is hij mals en sappig met een krokante korst die licht is gesouffleerd. Totaal iets anders dus dan die te dikke, taaie, treurige lapjes vlees die in de ...
Jeroen had bij zijn laatste bezoek aan New York een uitstekende bagelzaak op de hoek zitten. Toen bleek hoe groot het verschil is tussen een ambachtelijk NY bagel en die ronde afbakbroodjes met een gat erin in de Nederlandse supermarkt. Br ...
Na deze aflevering kijk je heel anders aan tegen het potje honing in je keukenkastje. Achter dat ene potje gaat een wereld schuil van verschillende bloesems, oogstseizoenen en eindeloze smaaknuances. Maar er is ook honing misleiding, -verv ...
Kidneybonen, zwart-oog bonen, boterbonen, kievitsbonen, kikkererwten, de lijst is schier eindeloos. Maar wat zijn de verschillen en vooral hoe maak je ze lekker. Jeroen legt het allemaal haarfijn uit en beantwoordt alle vragen die je nooit ...
Nasi Goreng, Dàn chaofàn, Kimchi-bokkeumbap, het is allemaal gebakken rijst. Het lijkt zo eenvoudig, maar als je de filmpjes van Uncle Roger bekijkt gaan westerse chefs voortdurend de mist in. Dus Jonas is erin gedoken, heeft tientallen wo ...
Van Hemingway tot Orson Welles en van Anthony Bourdain tot Stanley Tucci, de Negroni heeft vele hartstochtelijk fans. Hij is makkelijk te maken, heel vergevingsgezind en verslavend lekker. Maar hoe perfectioneer je hem? Welke varianten zij ...
De een leeft er de hele maaltijd naartoe, de ander slaat het liever over. Het toetje zorgt voor een scheiding van de geesten aan tafel. Jeroen en Jonas zijn kaaskiezers en toetjesmijders. Toen ze de toetjesbijbel van Rutger van den Broek e ...
Libanon staat met één been in de Middellandse zee en met één been in het Midden Oosten en dat proef je. Succesnummers als Tabbouleh, Falafel, Shoarma, Hummus, Baba Ganoush en Meze vinden allemaal hun oorsprong in de keuken van Libanon. W ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.