Vandaag schuift Saskia aan - dochter van de eerste Franse bakker van Amsterdam: Le Fournil de Sébastien. Als achtjarig meisje verruilde ze het Franse platteland voor Amsterdam. Haar ouders hadden in Frankrijk een bakkerij en werkten veel. Daarom waren Saskia en haar broertje vaak bij haar Franse opa en oma, die in hetzelfde dorp woonden. Van haar oma leerde Saskia dat je met weinig, maar wel verse ingrediënten een wereld aan smaak kunt creëren. Denk: tomatentaart met Coeur de Boeuf-tomaten – recht uit de moestuin van haar opa, of vers van de Amsterdamse markt. Idee en uitvoering: Margy Jonathans en Judith van Tijn Podcast Productie: Kee Priemus @kee.priemus Muziek: New Tone Amsterdam @newtone.amsterdam Artwork: Zeb Scholten @zebscholten De podcast is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Maatschappij tot Nut van t Algemeen, departement Amsterdam. Ga naar @proefhetverhaalvanamsterdam voor het recept.
Gemaakt door: Margy Jonathans en Judith van Tijn Eerste aflevering: 28-04-2025
De podcast Proef het verhaal van Amsterdam heeft in totaal 17 afleveringen
Maker: Margy Jonathans en Judith van Tijn Datum: 26-09-2025
Maker: Margy Jonathans en Judith van Tijn Datum: 09-10-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.