Aflevering #63. De Palingoproer, Eikels Als Ontbijt En Hoe Joden Onze Eetcultuur Vormende.

· Aflevering van de podcast: ETEN IS WETEN

We duiken in 750 jaar Amsterdam. Met Charlotte Kleyn, schrijver van een prachtig boek over de eetcultuur in de hoofdstad van de afgelopen eeuwen en curator van een tentoonstelling het Allard Pierson museum over datzelfde onderwerp. Ze vertelt over de invloed van Joden op ons eten, hoe Chinese restaurant hier zijn gekomen en over de nieuwe trend van het ontbijt uit eten Hidde gaat nog wat verder terug en ontdekt dat eikels en kastanjes in de Middeleeuwen een belangrijke voedselbron waren. Karsten glibbert zich door de palingoproer: wist je dat er 27 doden vielen eind 19e eeuw toen de politie optrad tegen het verboden spel van levend palingtrekken in de Jordaan?

Speelgoedwinkel
ETEN IS WETEN

ETEN IS WETEN

Gemaakt door: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Eerste aflevering: 16-11-2023

De podcast ETEN IS WETEN heeft in totaal 71 afleveringen

Vorige aflevering

#62: Kaas uit een aardappel en hoe de haring ons rijk maakte

#62: Kaas uit een aardappel en hoe de haring ons rijk maakte

Maker: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Datum: 04-06-2025

Volgende aflevering

#64: Hoe een zilveruitje van Nederland een wereldmacht maakte

#64: Hoe een zilveruitje van Nederland een wereldmacht maakte

Maker: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Datum: 18-06-2025

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

#63. De palingoproer, eikels als ontbijt en hoe Joden onze eetcultuur vormende.

ETEN IS WETEN · 11-06-2025

00:00 00:49:09