Een aflevering zonder vliegschaamte. Drie bereisde jongens weer terug op het hok. Karsten verrast met een natuurfeitje over broeikasgasuitstotende slootjes, Joris sluit aan met de schokkende conclusie dat de biodiversiteit sinds 1970 m ...
Je hoort het vaak: ‘je bent wat je eet’. Maar hoe doe je dat dan? Verantwoord eten? En wordt er niet heel veel onzin rondgepompt in de voedselwereld? De podcastmakers achter ‘Eten is weten’ kijken met een scherp oog en een scherp mes naar alles wat je hoort in deze wereld. Hoe zit het eigenlijk met aspartaam? Krijg je van het eten van een banaan echt meer energie? Alle afleveringen bevatten ‘is geen’ in de titel, en dat maakt nieuwsgierig. Wat bedoelen de heren er toch mee? Ze nodigen ook experts uit die alles weten van gezonde voeting, en van hoe dat wordt gemaakt. Als je graag gezonder wilt leven, of nieuwsgierig bent naar eten, kun je het best een abonnement nemen op ‘Eten is weten’.
Een aflevering zonder vliegschaamte. Drie bereisde jongens weer terug op het hok. Karsten verrast met een natuurfeitje over broeikasgasuitstotende slootjes, Joris sluit aan met de schokkende conclusie dat de biodiversiteit sinds 1970 m ...
Van deze aflevering is nog geen beschrijving beschikbaar! ...
S3: #10. December. Tijd voor traditie. Tijd voor oliebollen. Maar zijn Oliebollen eigenlijk wel zo Hollands, vraagt Karsten zich af. Hidde heeft een nieuwe tip voor het kerstdiner: eet eens een wasbeer! December is ook de tijd om lekker ui ...
Elke week weer een verrassing wie er aan tafel zitten. We beginnen bij onze buitenlandcorrespondent Atoesa, die virtueel Egypte bezoekt. Het land poogt van de Sinaï-woestijn vruchtbare landbouwgrond te maken. Vervolgens maakt Karsten ee ...
Van deze aflevering is nog geen beschrijving beschikbaar! ...
Zelfs een voedsel- en landbouwpodcast kan er niet om heen: de overwinning van Carrot Man. Onze nieuwbakken host Atoesa Farokhi doet een deep dive in Trumps landbouwplannen, die neerkomen op minder milieuregels en meer steun voor familiebed ...
Een volledig plantaardige aflevering deze keer. Joris wijdt ons in in de koffieboon. Die eigenlijk geen boon is. En waar je veel meer mee blijkt te kunnen doen dan alleen koffie brouwen. Hidde onderzoekt of de voorliefde voor pittig et ...
Lit! we hebben een GenZ-er in the house. Eentje met veel rizz. Atoesa Farokhi van de Green Campus van de Universiteit van Amsterdam. Als een van de eerste neemt ze een wetenschappelijk artikel mee. Een interessante nota bene, over hoe ons ...
De meest (on)smakelijke aflevering tot nu toe. Hidde start nog betrekkelijk neutraal met een uitleg van de clusterfuck die mestderogatie heet. Joris gaat full frankenfood met de Piggy Sooy, een genetisch gemodificeerde sojaboon die voo ...
We zijn weer terug! Seizoen 3 gaat eindelijk weer los, met elke week een podcast. Nadat we heel even terugkijken op de Zembla uitzending over glyfosaat waarin we werden genoemd, mag Joris voordragen uit eigen werk. De man heeft een boe ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.