ETEN IS WETEN podcast

ETEN IS WETEN

Je hoort het vaak: ‘je bent wat je eet’. Maar hoe doe je dat dan? Verantwoord eten? En wordt er niet heel veel onzin rondgepompt in de voedselwereld? De podcastmakers achter ‘Eten is weten’ kijken met een scherp oog en een scherp mes naar alles wat je hoort in deze wereld. Hoe zit het eigenlijk met aspartaam? Krijg je van het eten van een banaan echt meer energie? Alle afleveringen bevatten ‘is geen’ in de titel, en dat maakt nieuwsgierig. Wat bedoelen de heren er toch mee? Ze nodigen ook experts uit die alles weten van gezonde voeting, en van hoe dat wordt gemaakt. Als je graag gezonder wilt leven, of nieuwsgierig bent naar eten, kun je het best een abonnement nemen op ‘Eten is weten’.


  • Podcast gepubliceerd op: 16-11-2023 19:15:03
  • Maker: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 27-6-2025 09:35:00
  • Datum eerste aflevering: 8-11-2023 08:23:29
  • Datum laatste aflevering: 25-6-2025 08:14:48

Speelgoedwinkel

71 Afleveringen

  • 00:38:32

    Dat is nog eens een titel. Wie de podcast een beetje volgt weet dat we ons vaak uitspreken voor minder vleesconsumptie en -productie. Maar onze gast van vandaag hoogleraar Jonathan Holslag denkt daar anders over. In een geopolitiek verande ...

  • 00:46:17

    Weer een gast! Hiske Versprille, restaurantrecensent van de Volkskrant. Ze vertelt over de oorsprong van restaurants en hun rol in de vrouwenemancipatie. Hidde neemt een duik tussen de zure uien, zure haring en hun rol in koloniale verover ...

  • 00:50:30

    Geen Hidde, wel weer een gast met een kas. Karsten vertelt hoe een bedrijf is geslaagd om kaas uit een aardappel te maken, in plaats van uit een koe. Gast Ivo Jansen legt uit hoe de glastuinbouw Nederland niet alleen van groentes voorziet, ...

  • 00:52:36

    Gaan met die banaan! We hebben een paprikateler Johanna Swinkels aan boord. Maar voordat zij aan het woord komt, vertelt Hidde over hoe klimaatverandering zorgt voor steeds meer ziektes en plagen in de Nederlandse landbouw. Dan mag Johanna ...

  • 00:50:15

    Waarin Joris een blik werpt op de geschiedenis van, u voelt m aankomen, blik. Wist u dat het een van de meest duurzame manieren is om eten te bewaren? Hidde trekt naar de Amazone, om te ondervinden dat soja niet de belangrijkste bron van o ...

  • 00:48:45

    Het kan u niet zijn ontgaan dat er nogal wat onzin rondgaat in het voedseldebat. Vandaag debunken we twee valsheden. Allereerst haalt Hidde de mythe onderuit dat aspartaam schadelijk is. Daarna mag Karsten uitleggen dat rauwe melk drinken ...

  • 00:46:24

    Waarin Joris vakkundig de volksverlakkerij ontkracht die 'toegevoegd eiwit' heet, Karsten een vijg ontleed die geen vrucht blijkt te zijn, en Hidde het heuglijke nieuws brengt dat voor het eerst in een eeuw het oppervlakte dat wij ...

  • 00:38:33

    Een bijzondere uitzending, waarin Karsten een zeer overtuigend pleidooi houdt dat boeren en kunstenaars elkaars gelijken zijn. Allebei Essentieel, allebei verguisd. Hidde legt uit hoe de Hanzesteden de basis legden voor onze hyperspecialis ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00