ETEN IS WETEN podcast

ETEN IS WETEN

Je hoort het vaak: ‘je bent wat je eet’. Maar hoe doe je dat dan? Verantwoord eten? En wordt er niet heel veel onzin rondgepompt in de voedselwereld? De podcastmakers achter ‘Eten is weten’ kijken met een scherp oog en een scherp mes naar alles wat je hoort in deze wereld. Hoe zit het eigenlijk met aspartaam? Krijg je van het eten van een banaan echt meer energie? Alle afleveringen bevatten ‘is geen’ in de titel, en dat maakt nieuwsgierig. Wat bedoelen de heren er toch mee? Ze nodigen ook experts uit die alles weten van gezonde voeting, en van hoe dat wordt gemaakt. Als je graag gezonder wilt leven, of nieuwsgierig bent naar eten, kun je het best een abonnement nemen op ‘Eten is weten’.


  • Podcast gepubliceerd op: 16-11-2023 19:15:03
  • Maker: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 22-2-2025 02:32:00
  • Datum eerste aflevering: 8-11-2023 08:23:29
  • Datum laatste aflevering: 19-2-2025 15:31:12

Speelgoedwinkel

53 Afleveringen

  • 00:35:59

    Dat was spannend: de persvoorlichter van de WUR aan de telefoon! We komen dus nog even terug op de aflevering van vorige week over wichelroede lopen. Daarna in volle vaart over naar de tomaat. Want hoe komt die in Italië aan de naam pomodo ...

  • 00:56:13

    Een bijzondere uitzending, met niet 3 maar 2 feitjes. En dan ook nog eens extra lang. Hidde brengt een cursus in van de Wageningen Universiteit, waarin les wordt gegeven over ingestraalde preparaten, holisme en wichelroede lopen. Waar ligt ...

  • 00:51:08

    Een verraderlijk licht begin van de podcast. Karsten verkent het effect van muziek op het welzijn van de plant. En zelfs de stoicijnse Hidde raakt overtuigd. Maar dan gaat de podcast de diepte in, de politiek in. Hidde vraagt zich af wat w ...

  • 00:46:15

    Ze is terug! Oud-politicus Nilufer Gundogan schuift aan om haar ongezouten mening te geven over Trump en Meta. Maar ook om voor ons de natuurkunde van het koken te ontsluieren. Karsten houdt een pleidoor voor richtlijnen rond de naam t ...

  • 00:35:03

    Een sterfgeval in naaste omgeving, en dus deze geen nieuwe aflevering. Daarom in reprise: de minst beluisterde aflevering van de afgelopen 3 seizoenen! Mis m deze keer niet! ...

  • 00:43:48

    Gevoelig als hij is voor hypes, ging Karsten bijna overstag om alkalisch water te kopen. Tot hij erachter kwam dat het een hoop quatsch is. Hidde kon zijn geluk niet op, toen er weer een nieuwe studie verscheen die bewees dat inheemse cul ...

  • 00:43:58

    Aan 'Dry January’  doen we niet bij 'Eten is Weten'. Maar we denken wel na over hoe we duurzamer kunnen drinken. Hidde dronk onlangs een ongemout biertje, dat claimde 99 procent minder CO2 uit te stoten. Hoe zit dit? Atoesa kreeg medelijde ...

  • 00:41:25

    Een aflevering zonder vliegschaamte. Drie bereisde jongens weer terug op het hok. Karsten verrast met een natuurfeitje over broeikasgasuitstotende slootjes, Joris sluit aan met de schokkende conclusie dat de biodiversiteit sinds 1970 m ...

  • 00:45:48

    S3: #10. December. Tijd voor traditie. Tijd voor oliebollen. Maar zijn Oliebollen eigenlijk wel zo Hollands, vraagt Karsten zich af. Hidde heeft een nieuwe tip voor het kerstdiner: eet eens een wasbeer! December is ook de tijd om lekker ui ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00