We love cheese! En Nederland staat bekend om de harde kazen natuurlijk. Maar welke pareltjes heeft Maarten graag op een plank liggen. En we zijn niet het enige land natuurlijk dat harde kazen maakt. Wat is de moeite waard om te ontdekken? K ...
De PodKaast is een podcast over Kaas. Nederlandse Kaas. Kaasplanken. Fromager Maarten Koek en foodie Etienne Verhoeff nemen je mee in de wereld van de kaas. Samen schreven ze ook al het boek De Nederlandse Kaasplank. Daarbij gingen ze langs bij kaasboeren in Nederland die bijzondere kazen maken. In deze podcast praten ze over de opbouw van een kaasplank, wat je erbij drinkt, spreken ze kaasboeren en fromagers.
We love cheese! En Nederland staat bekend om de harde kazen natuurlijk. Maar welke pareltjes heeft Maarten graag op een plank liggen. En we zijn niet het enige land natuurlijk dat harde kazen maakt. Wat is de moeite waard om te ontdekken? K ...
Doetie Trinks van Doetie’s Geiten in Jubbega werd door Wageningen University uitgeroepen tot de succesvolste nieuwkomer in de landbouw in 2020. Haar geitenkaasjes liggen al standaard in de winkel bij Maarten. Maar Maarten en Etienne waren v ...
Ineens hadden we mail van Nils Koster. De eigenaar van de Vlielandse Kaasbunker reageerde op de PodKaast over blauwschimmelkaas. Hij was er zelf ook mee bezig: koe en geit. Of Maarten en Etienne die al kenden en wilden proeven. Daar zeggen ...
In de elfde PodKaast van dit seizoen ontvangen Maarten Koek en Etienne Verhoeff een kaasmaakster: Christine Köning-Wipfler. Ze is pas een aantal jaar geleden begonnen met kaas maken. Ze leerde het vak in Oostenrijk. Ken je de Witte van Kön ...
In deze nieuwe PodKaast bespreken Maarten en Etienne divers roodkorsten. De kaas die Maarten wel lekker vond als jonge jongen. Benieuwd wat er deze PodKaast allemaal op de plank ligt? Luister de nieuwste PodKaast nu terug. See omnystudio.c ...
In de 9e PodKaast hebben Maarten Koek en Etienne Verhoeff Louis Klomp te gast. Hij startte 5 jaar geleden zijn eigen kaaswinkel JokkMokk en heeft inmiddels al heel veel Nederlandse en Belgische kazen naar klanten in Eindhoven gebracht. Lou ...
Het favoriete onderwerp van Etienne: een podkaast alleen maar over blauwschimmelkazen. Nederland kent een aantal goede blauwschimmels. Denk aan de Lady's Blue, Blauwklaver, Blue de Wolvega. Maar Maarten heeft deze keer blauwe lekkernijen ...
In de 7e aflevering van de PodKaast gaan Maarten Koek en Etienne Verhoeff dieper in op geitenkaas. Nederlandse geitenkaas, maar ook schapenkaas komt aan bod. Vooral geitenkaas wordt veel gemaakt in Nederland, maar Maarten heeft een verhaal ...
De feestdagen staan voor de deur en dus heeft Maarten twee bijzondere kaasplanken samengesteld. Of je de kazen nu tijdens de Sinterklaas of Kerst wilt eten, het kan allebei. Voor de PodKaast stelde Maarten een milde en pittige kaasplank sam ...
We kennen allemaal de harde kazen. Jong, Belegen, Oud, Boeren opleg. Maar er worden steeds meer harde kazen gemaakt met een toevoeging. Denk aan truffel, Italiaanse kruiden, daslook, wasabi. Noem maar op. Maarten Koek heeft er een aantal me ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.