Aflevering 10. Winzersekt - Duitse Mousserende Wijnen & Mo Moody (Scheepskameel, Amsterdam)

· Aflevering van de podcast: Wijn en Wijsheid

In deze aflevering van Wijn en Wijsheid spreken we met Mo Moody, sommelier en gastheer bij restaurant Scheepskameel in Amsterdam. Een restaurant dat uniek is in Nederland: de wijnkaart bestaat volledig uit Duitse wijnen. Met passie en toewijding laat Scheepskameel zien hoe veelzijdig en spannend Duitse wijn kan zijn. Mo begon ooit zonder wijnachtergrond, maar raakte tijdens zijn werk bij Scheepskameel gegrepen door de puurheid en diversiteit van Duitse wijnen. Inmiddels is hij ook betrokken bij De Wijnkameel, de importtak van het restaurant. Zijn grootste fascinatie? Winzersekt – mousserende wijnen gemaakt door wijnboeren, uitsluitend met druiven van eigen wijngaarden en altijd volgens de traditionele methode. We praten over wat Winzersekt zo bijzonder maakt, hoe je dit verhaal aan gasten aan tafel kunt overbrengen, en waarom het hoog tijd is dat deze wijnen serieuzer worden genomen. Mo vertelt welke stijlen hem het meest raken en waarom hij Sekt een prachtig alternatief vindt voor Champagne. Ook leren we meer over de rol van Duitsland als grootste mousserendewijnconsument ter wereld. Van goedkope Rotkäppchen en Prosecco tot prestigieuze Champagnes – het land drinkt ze allemaal. Maar steeds vaker wordt Winzersekt gezien als hét kwaliteitsvolle alternatief binnen dit spectrum. Samen met Mo verkennen we de verschillen tussen Rieslingsekt en mousserende wijnen van Burgundersorten, de invloed van flesrijping sur lattes en de vraag of Winzersekt internationaal dezelfde erkenning kan krijgen als Champagne of Crémant. Dit gesprek gaat over passie, gastvrijheid en het herontdekken van een wijnstijl die veel meer aandacht verdient. Geproefde wijnen - Griesel Riesling Brut 2022 - €25,00 - Aldinger Chardonnay, Pinot Noir - Meunier 2016 Brut Nature – €79,94 - Jülg Chardonnay 2015 Extra Brut - €80,01 - Raumland Pinot Noir Grande Réserve Brut 2012 - Johannes Aufricht Chardonnay 2021 ?? Stay connected & follow us: ?? Instagram: @wijn_en_wijsheid ?? Instagram: @marcelarentz ?? Instagram: @geistopwijn ?? TikTok: @wijn.en.wijsheid ?? Email: info@wijnenwijsheid.nl Als je benieuwd bent naar de wereld van Duitse mousserende wijn, de rol van Winzersekt in de gastronomie en de persoonlijke reis van Mo Moody bij Scheepskameel, dan is dit een aflevering die je niet wilt missen.

Stem website va het jaar
Wijn en Wijsheid

Wijn en Wijsheid

Gemaakt door: Marcel Arentz & Marek Geist Eerste aflevering: 16-04-2025

De podcast Wijn en Wijsheid heeft in totaal 11 afleveringen

Vorige aflevering

9. Lars Daniëls - Perswijn & de opkomst van Duitse Chardonnay.

9. Lars Daniëls - Perswijn & de opkomst van Duitse Chardonnay.

Maker: Marcel Arentz & Marek Geist Datum: 05-09-2025

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

10. Winzersekt - Duitse mousserende wijnen & Mo Moody (Scheepskameel, Amsterdam)

Wijn en Wijsheid · 26-09-2025

00:00 01:13:28