Steeds meer restaurants voegen vleesvervangende gerechten toe aan hun menu. Zo ook restaurantketen Loetje met hun biefstuk 0.0. Met Eric Teeuwis, directeur Food & Beverage, bespreken we het hoe en waarom van deze verandering en hoe Loe ...
Wat is Goed Voedsel? Is dat gezond voedsel? Is dat duurzaam of juist betaalbaar voedsel? En hoe ziet dit eruit over 20 jaar? In deze podcastreeks reizen René Bruijns en René Schellekens het land door om voorlopers in verandering te ontmoeten. Pioniers op het gebied van voedsel. Een roadtrip op zoek naar antwoorden, inspiratie en nieuwe ideeën over de verbindingen tussen de mens en haar voedsel, de natuur en met elkaar. DuurzaamDoor De podcastreeks ‘Werken aan Goed Voedsel’ is een initiatief van De Participatietafel Voedseltransitie, een onderdeel van het Rijksprogramma DuurzaamDoor. Het programma DuurzaamDoor verbindt partijen in de voedseltransitie met elkaar zodat ze elkaar leren kennen, van elkaar kunnen leren en kunnen samenwerken met als doel de duurzame transitie te versnellen. René Bruijns is werkzaam bij RVO en voor DuurzaamDoor de secretaris van de Participatietafel Voedseltransitie. René Schellekens is ook werkzaam bij RVO en houdt zich bezig met energiearmoede.
Steeds meer restaurants voegen vleesvervangende gerechten toe aan hun menu. Zo ook restaurantketen Loetje met hun biefstuk 0.0. Met Eric Teeuwis, directeur Food & Beverage, bespreken we het hoe en waarom van deze verandering en hoe Loe ...
Hoe ziet ons voedselsysteem er in de toekomst uit? Jongeren van nu profileren zichzelf als ‘De toekomst van ons voedsel’. Daarom gaan we in deze podcast in gesprek met twee jongeren over de toekomst van voedsel. Maria Geuze, directeur van ...
De landbouw- en voedseltransitie is nog maar net begonnen. We gaan nog heftige tijden meemaken omdat de spanning tussen wat we gewend zijn en wat er komen gaat voor veel partijen groot is. Natascha Kooiman en Willem Lageweg werken met hun T ...
Sneller dan gedacht lukte het Jaap Korteweg als Vegetarische slager om de ‘Kiloknaller’ van de vleesvervangers te worden. Na de overname door Unilever is ie nu hard bezig met de volgende revolutie: Kaas maken van gras zonder tussenkomst va ...
Wat is Goed Voedsel? Is dat gezond voedsel? Is dat duurzaam of juist betaalbaar voedsel? En hoe ziet dit eruit over 20 jaar?In deze podcastreeks reizen René Bruijns en René Schellekens het land door om voorlopers in verandering te ontmoeten ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.