De Napolitaanse pizza is een wonder van eenvoud. Geurig van de romige mozzarella, licht gebrande korst en zoete tomaten. Met een heel luchtige krokante rand, een aangename elastische bodem, sappige vulling en lange nasmaak vol umami. Maar hoe krijg je die zo? Jeroen is erin gedoken en heeft zich met de richtlijnen van de AVNP, Associazione Verace Pizza Napolitana, in de hand heeft hij zich gewaagd aan het zelf bakken van een pizza. Hij vertelt alles over hoe je je deeg maakt, over het shapen van de pizza en natuurlijk over het bakken in de pizza oven. Viel dat mee? Ja. Of viel het tegen? Ook ja. In het supplement hebben we het uitgebreid over de verschillende pizza ovens. Op basis van onze eigen ervaringen en die van De Brigade helpen we je een keuze maken voor een oven. Want uiteindelijk wil je toch een pizza oven. Alle recepten en informatie van deze aflevering staan in de shownotes. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Gemaakt door: Wat Schaft de Podcast Eerste aflevering: 07-12-2019
De podcast Wat Schaft de Podcast heeft in totaal 163 afleveringen
Maker: Wat Schaft de Podcast Datum: 15-06-2023
Maker: Wat Schaft de Podcast Datum: 13-07-2023
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.