Wat Schaft de podcast

Als je een podcast over koken wilt maken, wat is dan een betere titel dan ‘Wat schaft de podcast’? Een leuk woordgrapje in de titel belooft al heel wat goeds, maar eigenlijk vooral heel wat lekkers. Jesse Burkunk houdt ervan om verschillende stijlen te koken en te praten over interessante recepten en ingrediënten. Zo vertelt hij over zakelijke geschillen, mislukte oogsten en of koken uit een potje nou wel echt koken is. De verschillende keukens komen aan bod, en zo heel af en toe schuift er een interessante gast aan. Van Wat Schaft de Podcast krijg je lekkere trek, dus ideaal om te beluisteren rond etenstijd.

  • Podcast gepubliceerd op: 7-12-2019 14:33:35
  • Maker: Wat Schaft de Podcast
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 20-4-2025 15:55:00
  • Datum eerste aflevering: 27-6-2019 16:38:41
  • Datum laatste aflevering: 17-4-2025 02:00:00

Speelgoedwinkel

182 Afleveringen

  • 01:04:48

    We hadden het wel eens over hoe gezond eten is, maar altijd een beetje als een bijzaak. Hoog tijd dus om de voedingswaarde eens centraal te stellen. Wat is gezond eten eigenlijk en wie bepaalt dat? En wat moeten we met al dat ongevraagde g ...

  • 00:21:58

    In deze aflevering duiken we in drie iconische bereidingen uit de wereldkeuken. We trappen af met chutney, een condiment dat in India en Engeland bijna standaard op tafel staat maar hier vaak in een vergeten potje eindigt. Jesse verdiepte ...

  • 00:41:21

    In deze aflevering duiken Jonas en Jeroen in de wereld van lasagne - het ultieme comfort food dat wereldwijd geliefd is. Ze bespreken waarom dit gelaagde pastagerecht zo populair is, hoe je de perfecte lasagne opbouwt en delen verschillend ...

  • 00:33:48

    Deze week gaat Annie, naar aanleiding van een vraag van een luisteraar, langs bij een Italiaanse bakker om alles te leren over Schiacciata brood. Jesse heeft een bijzondere vondst gedaan: een vissaus die rechtstreeks van de Nederlandse (ze ...

  • 00:40:21

    Eindelijk een aflevering over fermentatie! En wat voor een. Ivana Mik, fermentatiespecialist en host van The Fermentation Cast, vertelt alles over dit fascinerende onderwerp, inclusief haar ervaringen in het Noma fermentatielab. Dankzij on ...

  • 00:31:08

    Deze week hebben we het over een Belgisch koekje dat de aandelenbeurs bestormt, maken we zelf de immer populaire crispy chili olie en duiken we in de kunst van het vegetarisch Indiaas koken. We werden ook nog even gecorrigeerd over het kar ...

  • 00:42:03

    Rond je 30e verschijnt het magisch in je keuken: het Airfryer-aanrechtkasteel van plastic of chroom. Jeroen en Annie hebben zich opgeofferd om de kleine oventjes aan te slingeren en verschillende recepten uit te proberen. Is het slechts ee ...

  • 00:30:36

    Deze aflevering neemt Annie ons mee naar Zweden en introduceert ons in de wereld van Fika. Jonas dook in de wereld van koekenpannen: welke moet je hebben en welke kun je beter vermijden? Jesse maakte een winterse klassieker: Hachis Parment ...

  • 00:58:32

    Focaccia! Dat heerlijke, knapperige brood met deukjes en een flinke scheut olijfolie. In deze aflevering duiken we in de wereld van focaccia: van de klassieke versie uit Genua tot de smeuïge, kaasrijke focaccia di Recco en de tomaat-olijve ...

  • 00:30:46

    We trappen af met de kookboeken die elke thuiskok zou moeten kennen: de Keukenbijbels. Deze dikke, uitgebreide boeken behandelen alles, van wereldkeukens tot airfryer-recepten, en zijn onmisbaar voor iedere kookliefhebber. Vervolgens duike ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00