Sinterklaas is zo'n typische chocolade periode, dus leek het me vanzelfsprekend om te praten met Olivier Willems, verkozen door Gault & Millau tot Chocolatier van het Jaar 2021. Als kleine ukkepuk wou Olivier eigenlijk bakker worden, maar tijdens zijn opleiding in Brugge krijgt hij een boon voor chocolade. Hij legt zich er meer en meer op toe, maar omdat leer- en werkplekken schaars waren 20 jaar geleden, begon hij dan maar snel zelf met zijn eigen zaak. Ik leerde van Olivier verschillende soorten chocolade kennen, hoe een cacaoboon tot praline gemaakt wordt en de verschillende soorten pralines die er bestaan. Maar ondertussen leren we ook veel over Olivier zelf: de ups en downs, de transformatie die hij ondergaan heeft van grote chocoladestukken tot verfijnde pralines en hoe hij eigenlijk moest leren denken als een kok. Een heel boeiende aflevering met een zoete ondertoon. Meer info over Olivier Willems vind je hier: ? https://www.olivierwillems.be ? https://www.facebook.com/olivierwillemschocolatier ?https://www.instagram.com/olivierwillemschocolatier Honger naar meer? Dat is mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken. Schrijf je hier gratis in! ? https://bit.ly/37D2fTy Meer weten Over eten? Volg me op instagram en/of facebook: ? http://www.overetenpodcast.be ? http://www.facebook.com/overetenpodcast ? http://www.instagram.com/overetenpodcast ? http://www.instagram.com/heartofagave
Gemaakt door: Stijn Deschacht Eerste aflevering: 07-12-2019
De podcast Over Eten heeft in totaal 133 afleveringen
Maker: Stijn Deschacht Datum: 11-11-2021
Maker: Stijn Deschacht Datum: 09-12-2021
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.