Aflevering # 10 Leaders In Food In Gesprek Met Peter Meedendorp, Akkerbouwer En Voorzitter Van De Europese Raad Voor Jonge Boeren

Stem website va het jaar

· Aflevering van de podcast: Leaders in food

In deze aflevering is te gast Peter Meedendorp. Meedendorp wil het akkerbouwbedrijf van zijn ouders in Onstwedde overnemen. Dat is in deze tijd niet meer zo gewoon want veel jonge boeren hebben weinig vertrouwen in een goede toekomst op een boerderij. Meedendorp ziet dat anders. Als voorzitter van CEJA, de Europese Raad voor Jonge boeren speelt de pas 23-jarige Groninger een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Europese landbouwsector. Onlangs schoof hij aan bij de strategische dialoog met Ursula von der Leyen om die toekomst vorm te geven. Wat wil Meedendorp in Brussel bereiken? 'Verduurzaming moet voor boeren een strategische keuze zijn en daarom moeten er bijvoorbeeld eenduidige duurzame standaarden komen die ook wetenschappelijk zijn onderbouwd.' Daarnaast vertelt Meedendorp in de podcast over hoe hij op jonge leeftijd op deze positie terecht is gekomen en hoe hij samenwerkt met zijn medebestuurders uit Zweden, Italië en Oostenrijk.

Stem website va het jaar
Leaders in food

Leaders in food

Gemaakt door: Joan Eerste aflevering: 08-09-2024

De podcast Leaders in food heeft in totaal 16 afleveringen

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

# 10 Leaders in food in gesprek met Peter Meedendorp, akkerbouwer en voorzitter van de Europese raad voor jonge boeren

Leaders in food · 29-04-2024

00:00 00:51:07