Leaders in food podcast

Leaders in food

Wat ligt er over tien jaar op ons bord? Hoe is dat gemaakt? In deze podcast gaat Joan Zijerveld in gesprek met leiders uit de voedselwereld. Wie zijn het? Hoe zien zij de toekomst van ons voedsel?

  • Podcast gepubliceerd op: 8-9-2024 05:25:03
  • Maker: Joan
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 13-10-2025 03:45:00
  • Datum eerste aflevering: 8-1-2024 13:45:02
  • Datum laatste aflevering: 6-10-2025 10:42:05

Stem website va het jaar

35 Afleveringen

  • 00:47:21

    Wat begon met een frustratie op het strand – dat er voor haar kinderen geen ijsje te koop was zonder een eindeloze ingrediëntenlijst – groeide voor Nina Kamp uit tot een missie: laten zien dat een traktatie óók verantwoord, duurzaam én lek ...

  • 00:44:45

    Joyce Winnubst groeide op in een ondernemende familie met een supermarkt en parfumerie. Na een juridische carriere bij onder meer Allen & Overy en trustbedrijf TMF stapte ze over naar de foodsector. Sinds enkele jaren voelt ze zich hel ...

  • 00:56:43

    Quirine de Weerd, hoofd Corporate Affairs bij Lidl Nederland vertelt, hoe zij onverwacht in de wereld van duurzaamheid belandde. Vanuit een competitieve drive begon zij aan deze rol zonder precies te weten wat haar te wachten stond. De Wee ...

  • 00:41:22

    Na bijna dertig jaar in de voedingsindustrie maakte Rutger van Rooijen een opvallende carrière switch. Hij stapte over naar Greencovery, een innovatieve startup opgericht door wetenschapper en ondernemer Carlos Cabrera. Hun missie: reststr ...

  • 01:01:38

    Maarten van Dam zette eerder in zijn loopbaan grote boerderijen op in Oost-Europa. Wat begon als een droom van groots en efficiënt boeren, veranderde langzaam in een confronterend inzicht: "Over een periode van tien jaar spendeerden w ...

  • 00:54:27

    In deze aflevering is te gast Thijs Wullems, oprichter van start-up Monkeys By The Sea. Wullems werkte jarenlang in de vissector en zag van dichtbij de schaduwkanten van deze wereld. De echte omslag kwam echter tijdens een duikvakantie, to ...

  • 00:55:51

    Hendrik Wijnen, CEO van DO IT Organic, werkte tijdens zijn studie in een restaurant. Gedreven door zijn verlangen om met mooie, pure producten te werken, verdiepte hij zich in biologisch voedsel. Na een waardevolle ervaring bij Cargill en ...

  • 00:57:52

    Marco Snikkers richtte in 2019 OneThird op, nadat hij ontdekte hoe lichttechnologie de kwaliteit van voedsel kan vaststellen. Zijn missie? Voedselverspilling voorkomen en daarmee de naam van het bedrijf veranderen want op dit moment wordt ...

  • 00:47:39

    In deze aflevering is te gast Michiel Schoenmaeckers, CEO van Van der Hoeven — een wereldspeler in het ontwerpen en bouwen van innovatieve kassenprojecten. Van der Hoeven realiseert hightech kassen over de hele wereld voor de productie va ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00