In deze aflevering van Leaders in food spreekt Joan Zijerveld met Ruud Zanders, medeoprichter van de duurzame kippenboerderijen van Kipster. Welke ondernemer droomt ervan dat zijn bedrijf uiteindelijk krimpt in plaats van groeit? Dat doet Ruud. Kipster groeit ondertussen stevig door want het bedrijf heeft inmiddels zeven duurzame en diervriendelijk boerderijen in Nederland en Amerika. Toch hoopt de oprichter dat mensen in de toekomst steeds minder eieren willen eten. Het is zijn missie om te laten zien dat het houden van dieren enkel voor vlees, eieren of melk niet gewoon is. Hoe zou het voedselsysteem er dan wel uit moeten zien? En welke rol hebben dieren daarin? Ruud vertelt over Kipster en zijn eerdere ervaringen met het houden van legkippen. Samen met zijn broer nam hij de boerderij van zijn ouders over. Die groeide uit tot een bedrijf met megastallen in verschillende Europese landen maar ging uiteindelijk failliet. Hoe denkt Ruud dat te kunnen voorkomen met Kipster?
Gemaakt door: Joan Eerste aflevering: 08-09-2024
De podcast Leaders in food heeft in totaal 20 afleveringen
Maker: Joan Datum: 24-01-2024
Maker: Joan Datum: 12-02-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.