In deze aflevering van Leaders in food spreekt Joan Zijerveld met Michiel Goedegebuur, eigenaar van het gelijknamige familiebedrijf. Dit vleesverwerkingsbedrijf uit Rotterdam bestaat meer dan 100 jaar en verwerkt de achtervoeten van zogenoemde dubbeldoel koeien tot onder andere entrecote en ossenhaas. Doordat deze koeien in eerste instantie vooral voor de zuivel worden gehouden, is de CO2-uitstoot van het stukje vlees significant lager dan bij stieren of ossen die puur voor het vlees worden gehouden, legt Michiel uit. Verder spreekt Michiel over de ambitie om elke dag een top product te leveren aan de kritische Europese consument en hoe het bedrijf tegelijkertijd wil verduurzamen. Hoe gaat Goedegebuur om met de opkomst van plantaardige alternatieven? Zijn die een bedreiging of een kans voor het bedrijf?
Gemaakt door: Joan Eerste aflevering: 08-09-2024
De podcast Leaders in food heeft in totaal 20 afleveringen
Maker: Joan Datum: 15-01-2024
Maker: Joan Datum: 05-02-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.