Ron ontvangt wel eens koffie. Die krijgt hij dan opgestuurd. Maar hoe makkelijk is het om feedback te geven. Hij vraagt advies aan de anderen. Is het wel zo makkelijk om te zeggen dat een koffie niet lekker is, aan iemand die je goed kent. ...
Vier koffievrienden praten wekelijks over koffie. Gijs werkt al bijna 40 jaar voor een koffiebrander, Ron traint barista's en organiseert de Nederlandse koffiewedstrijden, Sander is eigenaar van een espressobar en hij is tweevoudige Nederlands kampioen, Frans heeft een bedrijf in eventcatering en is in de leer als koffiebrander. Ze zijn alle vier barista en ze genieten van een lekkere kop koffie. Maar ze praten ook veel over koffie. Luister je mee? Credits muziek: Jimmy Diamond https://www.jimmydiamondofficial.com/
Ron ontvangt wel eens koffie. Die krijgt hij dan opgestuurd. Maar hoe makkelijk is het om feedback te geven. Hij vraagt advies aan de anderen. Is het wel zo makkelijk om te zeggen dat een koffie niet lekker is, aan iemand die je goed kent. ...
Gijs stelt een mooi vraag. Wat is een betere naam 'direct trade of direct sourced'? Maar wat betekent dat nou precies? Daar hebben we wel een menig over.... Ron vraagt daarna of we koffiezakken hebben thuis of op het werk en wat we er dan ...
We hebben het al een keer gehad over latte art. Is dat nu beter of alleen mooier? Maar willen we er beter in worden? Wij hebben het erover. Daarna vraagt Frans hoe de luistercijfers zijn. Zo komt Ron weer in een aparte positie met een fles ...
Als we met een espressomachine werken, moeten we ook regelmatig flushen. Dan laten we wat water door de zetgroep lopen. Maar waarom doen we dat? Daarna dromen we een beetje weg. Want wat zou je doen als financieel onafhankelijk zou zijn? Z ...
We werken alle vier in de koffie. Maar als we de mogelijkheid hadden om terug te reizen in het verleden en we konden onszelf een tip geven, Wat zou dat dan zijn? Zouden we dan nu ergens anders zijn in onze carrière of zouden we wat anders ...
Deze keer hebben we een toehoorder die een vraag stelt; hoe koffie en de gastronomie samen gaan. Dus we praten over koffie als dessert, maar ook als ingrediënt. Wil je weten hoe we van koffie naar knoflook komen? Luister dan weer mee! ...
Vandaag beantwoorden we een vraag van een luisteraar: 'jullie hebben het vaak over gewassen of natural koffie, maar wat is het verschil?' Wij delen graag onze mening, maar ook onze kennis. Daarom gaat deze hele aflevering over de verwerkin ...
Koude koffie is iets dat we niet vaak drinken, maar toch hoor en zie je het steeds meer. Zeker nu het weer wat warmer wordt. Maar wat vinden we ervan? Wie vindt het lekker? Daarna praten we over een koffiedrankje die steeds bekender wordt: ...
In deze aflevering hoor je Gijs niet. Soms kan niet iedereen aanwezig zijn, maar dan hebben we ook leuke gesprekken. Zo gaat het deze keer over gadgets. Het blijkt dat we allemaal wel koffie-gadgets kopen, maar soms gebruiken we die niet m ...
In deze 20ste aflevering van de koffiepodcast gaan we een beetje op de Italiaanse tour. We zitten bij een Italiaans restaurant in een aparte ruimte. We hebben het over onze Italiaanse koffie-ervaring. Ron weet even niet waar hij precies he ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.