We hebben in Nederland een paar grote branders, veel kleine branders en meer dan 200 merken/namen/labels. Maar hoe kiest men een koffie uit? Is dat op naam, op merk of logo? Wij hebben ook een mening. Luister je weer mee? De lijst die Gijs ...
Vier koffievrienden praten wekelijks over koffie. Gijs werkt al bijna 40 jaar voor een koffiebrander, Ron traint barista's en organiseert de Nederlandse koffiewedstrijden, Sander is eigenaar van een espressobar en hij is tweevoudige Nederlands kampioen, Frans heeft een bedrijf in eventcatering en is in de leer als koffiebrander. Ze zijn alle vier barista en ze genieten van een lekkere kop koffie. Maar ze praten ook veel over koffie. Luister je mee? Credits muziek: Jimmy Diamond https://www.jimmydiamondofficial.com/
We hebben in Nederland een paar grote branders, veel kleine branders en meer dan 200 merken/namen/labels. Maar hoe kiest men een koffie uit? Is dat op naam, op merk of logo? Wij hebben ook een mening. Luister je weer mee? De lijst die Gijs ...
Frans is al een tijd bezig met het roosteren van koffie. Is het zo moeilijk als het lijkt? Gijs vertelt hoe het bijna 40 jaar geleden gebeurde. Toch anders dan hoe het nu gebeurd. Daarna gaan we nog een keer verder praten over de versheid ...
We hebben het veel over koffie, maar hoe lang is koffie houdbaar? Misschien een eerste stap om hierin meer duidelijkheid te krijgen. Daarna stelt Gijs de vraag of we ons wel eens ergeren als we ergens koffie drinken. Daar hebben we een men ...
Er zit altijd wel tijd tussen de opnamen en het uitzenden. Vaak merk je dat niet, maar deze week wel. We hebben het over hoe we het vinden gaan, na 3 maanden. Maar dat zijn er nu natuurlijk al weer vier maanden. Maar desondanks een leuk on ...
Naast dat 4 vrienden over koffie praten, zijn er nog zoveel andere personen die iets over koffie te vertellen hebben. Of het nu koffieprofessionals zijn of koffiedrinkers, wij praten met ze. Deze keer met een koffiegrootheid. Niet in de la ...
Er wordt vaak gezegd dat een koffie alleen moet bestaan uit bonen van de arabica bonen. Maar wat vinden we van robusta in een melange? Ook wij hebben een mening. Daarna een vraag die iedereen in het koffievak wel eens stelt. Automatiseren ...
Terwijl ik (Ron) deze aflevering online zet denk ik.... het thema van deze week is Ron is de pineut... Dat mag ook wel een keer (al zeg ik het zelf).... Eerst legt Ron een liefdesverklaring af?! Daarna vragen we ons af wat we nog meer kunn ...
Ron heeft en draagt veel koffieshirts. Maar is hij er eerlijk aan gekomen en zijn er meer die koffieshirts hebben. En welke is dan het mooist of het bijzonder? Er is inmiddels een koffiepodcastshirt, zouden er nog meer komen? Daarna hebben ...
Als koffieprofessionals doen we van alles, maar als we er niet meer zouden zijn; hoe zouden we dan willen dat men ons herinnert. Hebben we dan ergens een verschil gemaakt? Of zijn we een grijze muis en vallen we niet op? Misschien een vree ...
Je ziet ze steeds meer, siroopjes met verschillende smaken, die in de koffie worden gedaan. Is dat een commerciële keuze of is het 'not done'? Ook wij hebben er een mening over. Daarna geven we de tip voor de thuisbarista. Waarbij we een k ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.