Blauw, blauwer, blauwst. Een imposante gast voor een imposante kaasplank. Chef-kok Ricardo van Ede deelt zijn diepgaande kaaskennis en - liefde vanuit zijn restaurant “Vessel”. De bijzonder rijpe reportage met kaasmirakel Peter Boonen leert ons hoe de mooist gemarmerde kaas van de wereld haar karakteristieke kronkels krijgt. We nemen je mee in de romantische ontstaansgeschiedenis van al het blauws dat er blinkt, combineren kaas en drank op klassieke én creatieve wijze, en sluiten af met de grootste do’s en don’ts van de kaasplank. Voor de mensen die met deze aflevering mee willen blauwbekken, je hebt nodig: Bleu des Basques, Kornblomst, Achelse Blauwe (of Grevenbroecker), Stichelton, en Roquefort – van maison Carles, als je die vinden kan. SHOWNOTES: ?? De website van Catharinadal, de kaasmakerij van Peter Boonen ?? De aflevering van De Smaak van Joel over rijpen ?? In dit artikel wordt de health scare uit 1989 rond de Stilton genoemd die Joppe niet wist, maar Lieven en Ricardo ook niet meer exact... ?? steun ons door Kaasansichtkaarten te kopen op www.kaaspodcast.nl Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Gemaakt door: Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos Eerste aflevering: 29-03-2022
De podcast Kaas heeft in totaal 8 afleveringen
Maker: Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos Datum: 16-12-2020
Maker: Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos Datum: 11-02-2021
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.