We hozen en roeien onszelf naar het eiland waar Marije van der Poel, de gast in deze aflevering, Boeren Goudse Oplegkaas maakt. We bespreken waarom zij en andere boeren harde kaas maken, in Nederland én daarbuiten. We duiken in de invloed van seizoenen, leren in de reportage bij de makers van Remeker wat een natuurkorst is, en komen er achter wat de betekenis van het woord smedig is. En we hebben een onverwachte special guest! Om mee te proeven met deze aflevering heb je nodig: Vacherin Mont d’or, Comté vieux, Boeren Goudse Opleg, Remeker Pracht, en Salers. Qua drinken proeven wij zelf even niets, maar tippen we om eens iets geks als sake te proberen. SHOWNOTES De website van Hoeve Waterrijk waar we te gast waren. Een plaatje naar het wetenschappelijke artikel waar Lieven het over had vind je op onze site, evenals de Kaas ansichtkaarten die Marije van ons cadeau kreeg. En op onze instagram vind je een filmpje van de onverwachte schattige special guest. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Gemaakt door: Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos Eerste aflevering: 29-03-2022
De podcast Kaas heeft in totaal 8 afleveringen
Maker: Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos Datum: 09-12-2020
Maker: Lieven Heeremans en Joppe Gelderloos Datum: 20-12-2020
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.