Julius' Voorraadkast podcast

Julius' Voorraadkast

Iedereen heeft een voorraadkast, maar niemand weet wat er écht in staat. Dat is zonde, vindt chefkok Julius Jaspers, want de voorraadkast is een bron van vele mooie verhalen. Bovendien kan je met de producten veel meer dan de meeste mensen weten. In zijn podcast Julius' Voorraadkast, haalt Julius wekelijks daarom één product uit zijn voorraadkast om daar in een paar minuten alles over te vertellen. Met deze podcast haal jij alles uit je kast. Geproduceerd door: Tonny Media

  • Podcast gepubliceerd op: 30-3-2022 11:08:24
  • Maker: Julius Jaspers / Tonny Media
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 23-8-2024 05:40:00
  • Datum eerste aflevering: 25-1-2022 19:33:39
  • Datum laatste aflevering: 23-2-2024 02:59:44

Speelgoedwinkel

108 Afleveringen

  • 00:07:30

    Peper

    10-03-2023

    Even scherp blijven nou! In een ver verleden wilde Julius zijn eigen peper plantage in Viëtnam openen. Totdat hij een keer op een trap klom om ze te plukken. In deze aflevering vertelt Julius over wat nou wel en niet peper is. Die verlamme ...

  • 00:09:09

    Ribeye

    03-03-2023

    Het zit al een beetje in de naam; de ribeye is het stuk vlees bij de ribben van een rund. Dit gemarmerde stuk vlees is heerlijk op je bord, als je tenminste dol bent op een vetrandje! Sommige koeien hebben nog even geluk, zo mogen de Wagyu ...

  • 00:06:03

    Worcestershiresaus

    24-02-2023

    Een perfect woord voor galgje. Als je het tenminste goed kan uitspreken. Julius gebruikt de befaamde saus vooral als een goede subtiele smaakmaker. De Engelsen denken daar heel anders over. Die bestrooien zelfs hun scones met dit sausje. L ...

  • 00:07:08

    Tonkaboon

    17-02-2023

    De tonkaboon is een venijnig boontje en erg populair onder de bakkers. Maar wist je dat het kreng GIFTIG is? Geen geschikte boon voor een chili con carne dus (tenzij je schoonmoeder blijft eten). Wil je weten hoe je met de tonkaboon kan ko ...

  • 00:06:41

    Kimchi

    10-02-2023

    Say Kimchi!! Dit gefermenteerde goedje zorgt voor grote spanningen tussen China en Korea, maar dat mag de pret niet drukken. Julius is dol op deze gezonde bereiding vol probiotica. Hij vertelt je hoe je zelf aan de slag kan gaan, maar wees ...

  • 00:07:55

    Knoflook

    03-02-2023

    Sla het groots in want het werkt niet alleen goed om slechte geesten te verdrijven, het zit ook boordevol vitamines! Dit afrodisiac maakt Julius niet hitsig maar hij is er wel dol op. Julius geeft tips om onder andere de indringende geur v ...

  • 00:07:45

    Pinda

    27-01-2023

    Bijna elke Nederlander is groot geworden met een bammetje pindakaas. Wist je dat pindakaas wordt gemaakt van pinda's? En dat er geen kaas inzit? En wist je dat pinda's helemaal geen noten zijn, maar peulvruchten? Dit voedzame peulvruchtje ...

  • 00:08:27

    Miso

    20-01-2023

    Miso hungry!! Want van zo'n feestelijke 50ste aflevering krijg je trek. Julius gaat aan de slag met een ingrediënt waar elk gerecht meer ballen van krijgt. Miso dus. De umami smaakmaker is volgens hem de Maggi van het millennium! Luister d ...

  • 00:08:29

    Champagne

    30-12-2022

    Voor veel mensen een vast ritueel op nieuwjaarsavond: proosten met champagne! Je kan het zo exclusief maken als je wil, maar bedenk dat een Volkswagen je net zo goed naar de finish brengt als een Mercedes of een Bentley maar dat er verschi ...

  • 00:08:09

    Oesters

    23-12-2022

    Sommige dragen een mooie parel bij zich maar de meeste worden levend opgegeten. Julius heeft het over oesters! Zo zie je maar: het leven van een weekdier is ontzettend veelzijdig. En terwijl voor Julius geen water te diep is om dit lekkern ...

Vorige Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00