Het kan weer, je vrienden en familie kunnen weer op visite komen. En dan komen ze natuurlijk het liefst op de koffie. Want jij hebt net zo'n mooi apparaat aangeschaft. Inmiddels weet je wel hoe je een espresso of cappuccino moet maken. Maar ...
In Het Koffiecollege delen Joost Leopold (koffie-expert en -trainer) en Bregje Deben (Duurzaamheidsspecialist en schrijver van De Prijs van Mijn Koffie), in 9 afleveringen, hun kennis over koffie. Ze leren je hoe jij het beste uit jouw koffiebonen kan halen. Aan de podcast werkte mee:Muziek en geluiden: Jonas LeopoldStemmen: Melanie Pouw en Mees WolterbeekOntwerp logo's: Remco Bijl van Studio1voud
Het kan weer, je vrienden en familie kunnen weer op visite komen. En dan komen ze natuurlijk het liefst op de koffie. Want jij hebt net zo'n mooi apparaat aangeschaft. Inmiddels weet je wel hoe je een espresso of cappuccino moet maken. Maar ...
Een espressomachine is geen goedkope aanschaf. We willen er dan natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Als je wilt dat jouw apparaat zo lang mogelijk super koffie maakt, dan is het heel belangrijk dat je deze goed schoon houdt. Joo ...
Omdat het nu eindelijk lekker weer aan het worden is gaan wij ons verdiepen in de zomerkoffie, de Ijskoffie. Op welke manieren kan je deze allemaal bereiden? Ook recenseren we een toepasselijke koffie: Sunny Side Up van About Coffee and Tea ...
Wel eens gehoord van The Godshot, dé perfecte espresso! Wat maakt een espresso nou een perfecte espresso? Is het de machine, de koffie, de Barista of toch iets anders...?Verder recenseren vanaf dit seizoen ook wekelijks een koffie. Dit keer ...
Naast de zwarte koffie is de cappuccino toch wel de meest favoriete koffiedrank. Welke melk moet je hiervoor gebruiken. Joost geeft hier uitleg over. Bregje vat nog even alle uitdagingen van de koffiesector samen aan de hand van de melkkruk ...
Een espresso bestaat voor 90% uit water. Het is dan ook zeker niet onbelangrijk om na te denken welk water je voor je koffie gebruikt. Joost geeft je tips. De koffieconsumptie is weer te geven in 5 golfbewegingen. Wat zijn deze bewegingen. ...
Over smaak valt niet te twisten, of toch wel? Joost legt uit hoe het zit met de smaken in de koffie. Bregje gaat nog even in op de koffiehandel. Want wat maakt het verschil tussen Direkte handel of handel via de reguliere kanalen? ...
Kunnen koffiebonen eigenlijk bederven? En hoe houd je ze vers? Joost legt het uit. Bregje spreekt in deze aflevering misschien wel over de grootste uitdaging in de koffiesector, deze van de lage koffieprijzen. Hoe kan het toch dat de koffie ...
Bij het overlijden van haar Oma erfde Bregje en oude koffiemolen. Is deze nog te gebruiken. Of is het beter om een nieuwe aan te schaffen en welke dan? De jonge koffieboeren erven de bedrijven van hun ouders. Maar is het wel zinvol om deze ...
Op je koffieverpakking valt vaak heel veel informatie te vinden over de koffie. Bijvoorbeeld dat het gewassen koffie betreft. Is deze dan extra schoon? Soms tref je ook een duurzaamheidslogo aan. Wat betekenen deze logo's eigenlijk? In deze ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.