De barista is een geuzennaam. Iedereen die koffie kan zetten met een espressomachine mag zichzelf barista noemen. Maar wat zegt dat over de kwaliteit en vaardigheden. Joost en Bregje nemen de het vak onder de loep. En als je wilt weten hoe ...
In het Koffiecollege Horeca gaan Joost Leopold en Bregje Deben in op de uitdagingen die je tegenkomt wanneer je werkt op het espressoapparaat en spreken we met professionals om en uit de koffiewereld. Host: Joost Leopold & Bregje Deben Muziek: Jonas Leopold Met medewerking van: Melanie Pouw Het Koffiecollege is een productie van De Koffieschool Www.koffieschool.nl
De barista is een geuzennaam. Iedereen die koffie kan zetten met een espressomachine mag zichzelf barista noemen. Maar wat zegt dat over de kwaliteit en vaardigheden. Joost en Bregje nemen de het vak onder de loep. En als je wilt weten hoe ...
Heb je het eerste deel nog niet geluisterd, doe dat dan eerst. In het tweede deel van het interview vertelt Hester waar zij en haar man Dawit allemaal tegenaanlopen op de koffieplantage en hoe zij de uitdagingen aanpakken zodat wij hun moo ...
Hester Syoum is opgegroeid in Achterhoek. In 2014 vertrekt ze voor stage vanuit de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening naar Ethiopië. Enkele jaren later verscheen ze bij ons in het klaslokaal. Samen met haar Ethiopische echtgenoot ...
Over smaak valt niet te twisten maar wel veel te vertellen. Hoe komt het dat je koffie zuur of juist heel bitter smaakt. Joost legt uit hoe je smaak kan beïnvloeden. ...
In het eerste deel van het interview met Barend Boot spraken Joost en Barend vooral over het verleden. In deel twee gaan ze in op het heden en de toekomst. Luister het vooral helemaal uit... Koffie?: www.bootkoffie.nl Luister naar 'Ruik de ...
De koffiecarriere van Joost begon in 2004 bij Boot Koffie. Zijn leermeester Barend Boot leerde hem alle kneepjes van het vak. In dit tweeluik interviewt Joost Barend over zijn jeugd, zijn ambities, zijn activisme, zijn bedrijf en zijn drom ...
De horeca heeft een zware tijd achter de rug. Reserves zijn op en we moeten even rustig aan gaan doen. Waar kan je dan het best op bezuinigen als Barista. Joost legt uit op welke punten je wel en niet kan besparen zonder dat dat te koste ga ...
Naast de "gewone" koffie is de cappuccino het meest gedronken drankje in de horeca. Maar hoe ziet een goede cappuccino er eigenlijk uit? En waar moet je op letten bij de bereiding van de cappuccino. Joost legt het uit. Wil je weten welke ...
De espresso is de basis van het merendeel van de dranken op de koffiekaart. Maar wat is een eigenlijk een espresso? Waar moet deze drank aan voldoen? Joost legt het uit. ...
Rene van der Veen is vast gast en zuivelpartner van de Koffieschool. Ook is hij de stem achter "bedankt voor de tip!" op ons youtubekanaal The Coffee School. Joost gaat met Rene in gesprek over de verleden, heden en toekomst... www.zuivelr ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.