Aflevering S2e8: ‘Slechtste Man Op Het Veld Droeg Een Geel Shirt’

· Aflevering van de podcast: HeraKlets

Heracles-PSV (1-3) kende een weinig opzienbarende uitslag. Zij die louter kennis hebben genomen van het eindresultaat hebben waarschijnlijk de schouders opgehaald: geen verrassing. Maar de eerste thuiswedstrijd van Heracles in het nieuwe seizoen kende veel meer verhalen dan louter een uitslag. Genoeg stof voor een nieuwe Heraklets.

De benutte strafschop van Heracles-aanvoerder Brian de Keersmaecker na vijf minuten. De attractieve eerste helft waarin de energieke thuisploeg de voorsprong knap verdedigde. De zwakke defensie van de kampioen. De magistrale boogbal over zestig meter van Joey Veerman die op de kruising belandde. De lullige (eigen) goals waarmee PSV na rust de achterstand omboog. En die bloedirritante man in dat gele shirt.

Clubvolgers Ralph Blijlevens en Henk van Schuppen kunnen meegaan in de complimenten van de fans die de spelers na afloop een ovatie gaven. Blijlevens: „Verliezen van PSV mag. Het gaat om de manier waarop. Daar was niks op aan te merken”. Van Schuppen: „Tot de 90e minuut was er uitzicht op een gelijk spel. Die spanning was de verdienste van Heracles.”

Uitblinkers volgens de heren: Brian de Keersmaecker en Feyenoord-huurling: Mimeirhel Benita. Van Schuppen over de rechtsback: „Wat een heerlijk spelertje is dat. Een aanwinst.” Blijlevens over de Belg: „De absolute leider van dit Heracles die op zijn eigen wijze ook nog eens penalty raak schiet”.

Slechtste artiest in het Asito Stadion? Fluitist Martin van de Kerkhof. Van Schuppen: „Wat een vervelende man. Te nadrukkelijk aanwezig. Niet consequent in het laten doorspelen na kleine overtredingen. Zeikerig gele kaartjes uitdelen aan trainers. Zelfs bij die goeie beslissing (naar de stip wijzen) ging hij jammerlijk in de fout. Hij vergat Fredrik Oppegard weg te sturen wegens het onderuit halen van de doorgebroken Bryan Limbombe.” See omnystudio.com/listener for privacy information.

HeraKlets

HeraKlets

Gemaakt door: Tubantia Eerste aflevering: 20-08-2023

De podcast HeraKlets heeft in totaal 61 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

S2E8: ‘Slechtste man op het veld droeg een geel shirt’

HeraKlets · 19-08-2024

00:00 00:26:06