Aflevering S2e9: ‘Mario Engels Gaat Scoren En De Verrassing Uit Israël Zit Al Op De Bank’

· Aflevering van de podcast: HeraKlets

Heracles is toe aan de eerste driepunter van het seizoen. De ploeg van Erwin van de Looi heeft twee acceptabele optredens achter de rug. Maar de 0-0 bij Sparta en de 1-3 thuisnederlaag tegen PSV hebben weliswaar enig zelfvertrouwen opgeleverd, het leverde slechts één puntje op. En qua goals staat de teller ook op één: een pingel van Brian De Keersmaecker.

Kampioenen tegen elkaar

Op papier lijkt Willem II een ideale tegenstander om het rendement op te krikken, stellen clubvolgers Ralph Blijlevens en Henk van Schuppen vast in de Heraklets Flits. De Tilburgers komen zondag naar Almelo. Daarmee ontrolt zich, vanaf 14.30 uur in het Asito Stadion, het interessante affiche tussen de kampioenen van de eerste divisie uit 2023 (Heracles) en 2024 (Willem II).

Van underdog naar favoriet

Een groot verschil met vorige week toen PSV op bezoek kwam. Blijlevens: „Tegen Willem II zal Heracles het spel moeten maken. Dat was tegen PSV anders”. Van Schuppen vraagt zich af of dat uitgangspunt ook gepaard gaat met dezelfde passie, strijd en inzet die tegen de landskampioen aan de dag werd gelegd: „Het is anders. De mindset van underdog tegen PSV is een andere dan die van favorietenrol tegen een mindere tegenstander.”

Nieuwkomer al op de bank

Aan de basisopstelling zal waarschijnlijk niks veranderen, voorspelt Blijlevens. Dat betekent weer met spits Mario Engels, die sterk speelde tegen PSV en twee fraaie treffers zag worden afgekeurd. Van Schuppen: „Let op: Mario gaat scoren, die keer niet vanuit buitenspelpositie”.

De grootste verrassing kon volgens Blijlevens wel eens op de bank plaatsnemen: Suf Podgoreanu. De 22-jarige nieuwkomer in de selectie is deze week in Almelo gearriveerd. De linksbuiten wordt voor een seizoen gehuurd van Maccabi Haifa. Hij mag op de aanvallende vleugel de strijd aangaan met Brian Limbombe. See omnystudio.com/listener for privacy information.

HeraKlets

HeraKlets

Gemaakt door: Tubantia Eerste aflevering: 20-08-2023

De podcast HeraKlets heeft in totaal 61 afleveringen

Vorige aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

S2E9: ‘Mario Engels gaat scoren en de verrassing uit Israël zit al op de bank’

HeraKlets · 23-08-2024

00:00 00:15:29