Etenstijd! podcast

Etenstijd!

Mensen met trek, opgelet! Van deze podcast krijg je nog veel meer honger. Teun van de Keuken en Yvette van Boven hebben een voorliefde voor lekker eten. Ze bespreken dan ook hun lievelingskost. Of het nu gaat om een spannend of een doodgewoon ingrediënt, of om het voorstellen van een nieuwe wondermachine voor in de keuken: alles komt voorbij in ‘Etenstijd’. Elke maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag zitten Teun en Yvette denkbeeldig bij je aan tafel. Natuurlijk verschijnt de podcast rond etenstijd, zo ongeveer om vijf uur. Hoor meer over horeca-ervaringen en kooktips. En wat gaan Teun en Yvette zelf eten? Eet smakelijk!

  • Podcast gepubliceerd op: 8-9-2022 21:15:01
  • Maker: Yvette van Boven en Teun van de Keuken
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 23-11-2024 23:25:00
  • Datum eerste aflevering: 6-9-2022 10:41:42
  • Datum laatste aflevering: 21-11-2024 16:30:12

Speelgoedwinkel

235 Afleveringen

  • 25:10

    Aanrechtkastelen worden vaak onopgemerkt onderdeel van het meubilair. Welke apparaten liggen te verstenen in de keukens van Teun en Yvette? En graven ze hun keukenkastfossielen nog weleens op? Je hoort het in Etenstijd! Onze sponsor: Del ...

  • 26:09

    Als nette koker houdt Yvette zich aan de mantra van Disney's Ratatouille: "Keep your workstation clean." Teun is het daarmee eens. Van een keukenblad bedolven onder vieze pannen en vuile kommen wordt hij alleen maar nerveus. Hoe houd je je ...

  • 25:36

    #62 - Post

    20-02-2023

    Vandaag bespreken Teun en Yvette prangende luistervragen. Is een zoete aardappel gezonder dan een gewone? Hoe geef je die weeïge wortel meer smaak? En er is een nieuwe ui op de markt. Heeft Yvette na jaren ervaring in de keuken droge ogen ...

  • 27:05

    "Kook met de noot!" zegt Yvette altijd. Deze keer is dat de cashew. Als vegan room, crunch op de noedels, of kaasvervanger in de pesto - hoe komen Teun en Yvette aan hun handje noten per dag? Je hoort het in Etenstijd! Onze sponsor: Matt ...

  • 28:55

    #60 - Ontbijt

    15-02-2023

    'S morgens vroeg yoghurt met fruit, of toch liever een hartig eitje? Teun en Yvette vinden het allemaal even verschrikkelijk - tenzij het zondag is. Wat maakt het verschil tussen een feestelijk ontbijt en een noodzakelijke hap voor je naar ...

  • 30:42

    #59 - De ui

    13-02-2023

    Aan een goed bord eten gaat vaak een ui vooraf - of het nou een rode, witte, Cevenne of Hollandse is. Hebben Teun en Yvette de gelaagde groente liever crispy of zacht? Hoe krijg je 'm lekker zoet? En met wat voor deegdeken stop je je gekar ...

  • 30:18

    #58 - De mandoline

    10-02-2023

    Yvette en Teun gebruiken hem dagelijks: de mandoline. Maar waarvoor eigenlijk? Is het een muziekinstrument, moordwapen of toch een schaaf? En wat kan je er - naast je vingertoppen - allemaal mee fijn snijden? Je hoort het in Etenstijd! O ...

  • 24:49

    #57 - Ontslakken

    08-02-2023

    Het woord van de dag is ontslakken - een begrip dat eigenlijk geen ruimte mag innemen in een culinaire podcast, vindt Teun. Een paar weken teren op wat sapjes, krijg je daarmee de afvalstoffen uit je lichaam? En welke detoxdiëten hebben Te ...

  • 24:43

    #56 - De rasp

    06-02-2023

    De rasp is Yvettes beste vriend. Ook Teun voelt een intense vertedering voor zijn collectie fijnmakers. Waarom is de rasp zó handig? En moet er een Microplane, blokrasp, raspmolen, of kaasschaaf in je keukenla liggen? Je hoort het in Etens ...

  • 23:46

    #55 - Bleekselderij

    03-02-2023

    Bleekselderij, wat valt daar nou over te zeggen? Heel veel, vinden Teun en Yvette. De groente behoort natuurlijk tot de heilige drie-eenheid van de stoof. En bleekselderijblokjes zijn de crunchy ijsklontjes in je salade. Wat kan je er nog ...

Vorige Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00