"Zoals het bedacht is, moet het blijven!" Zo galmt het woord door de Culinair-Orthodoxe Kerk. Rond welk jaar is de pasta carbonara gecanoniseerd? Mag je als gastronomisch reformist wél een pizza Hawaii eten? Is Taco Friday werkelijk een eeuwenoude traditie in Zweden? Is sushi met rauwe zalm écht Japans? En wat maakt het eigenlijk uit? Je hoor het in Etenstijd! Onze sponsor: Storytel: Probeer Storytel nu 30 dagen gratis via storytel.tel/etenstijd Tips: Voedselhistoricus Alberto Grandi in de Volkskrant The Invention of Tradition - Eric Hobsbawm Taco Friday in Zweden Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing. 20 maart met Magda van der Rijst en Vanja van der Leeden ?? Insta: Etenstijd! Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): adverteren@meervandit.nl (Media)bureaus: pien@meervandit.nl Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Gemaakt door: Yvette van Boven en Teun van de Keuken Eerste aflevering: 08-09-2022
De podcast Etenstijd! heeft in totaal 235 afleveringen
Maker: Yvette van Boven en Teun van de Keuken Datum: 04-03-2024
Maker: Yvette van Boven en Teun van de Keuken Datum: 11-03-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.