Etenstijd! podcast

Etenstijd!

Mensen met trek, opgelet! Van deze podcast krijg je nog veel meer honger. Teun van de Keuken en Yvette van Boven hebben een voorliefde voor lekker eten. Ze bespreken dan ook hun lievelingskost. Of het nu gaat om een spannend of een doodgewoon ingrediënt, of om het voorstellen van een nieuwe wondermachine voor in de keuken: alles komt voorbij in ‘Etenstijd’. Elke maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag zitten Teun en Yvette denkbeeldig bij je aan tafel. Natuurlijk verschijnt de podcast rond etenstijd, zo ongeveer om vijf uur. Hoor meer over horeca-ervaringen en kooktips. En wat gaan Teun en Yvette zelf eten? Eet smakelijk!

  • Podcast gepubliceerd op: 8-9-2022 21:15:01
  • Maker: Yvette van Boven en Teun van de Keuken
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 18-9-2025 08:35:00
  • Datum eerste aflevering: 6-9-2022 10:41:42
  • Datum laatste aflevering: 16-9-2025 07:16:38

Stem website va het jaar

296 Afleveringen

  • 28:58

    #294 - De flageolet

    16-09-2025

    Teun en Yvette blikken terug op de rijst-comments, want rijst koken moet kennelijk écht in een rijstpan, of toch niet? Gelukkig heeft Yvette wél een sappan. Overigens rijst de vraag: bruine of witte rijst? Teun maakt de burgermeester van B ...

  • 32:18

    #293 - Snijden

    11-09-2025

    Teun doet een bekentenis over pannen en heeft een dwingend advies: kies voor de vastkokende aardappel. Ondertussen blijft de grote vraag: haalt Yvette de boot? De luisteraar wil graag beter leren snijden. Naast de tip om veel kilometers te ...

  • 41:51

    #292 - Ronde rijst

    08-09-2025

    Yvette steekt haar vinger in voedsel, want het is verspillingsvrije week - even checken of de restjes nog goed zijn, dus. Teun verwondert zich intussen over het fenomeen ‘dikke loempia’, maar is zelf vooral op de volkoren tour. Het is tijd ...

  • 27:15

    #291 - Druivenoogst

    04-09-2025

    Na een (niet echt) vriendelijk doch dringend verzoek aan een bepaald restaurant, gaan we snel over op de luisteraarsvraag. Is zoete aardappelfriet met een jas van maïzena en zaagsel de oplossing voor een gezonder leven? Het korte antwoord ...

  • 38:02

    Yvette verloor van de hamster in haar brein en trapte vol in de Hanos-val. Herkenbaar voor Teun: hij heeft regelmatig last van het gevaar van de gevulde koek. Na veel uitstelgedrag wagen ze zich aan een onderwerp waarvan lang werd gedacht ...

  • 40:46

    Een courgette blijkt een kleine pompoen en Teun gaat vanavond naar een musical; het moet niet gekker worden. Yvette heeft kabeljauw op de huid en bonen in de week en de luisteraar zit opgescheept met geschifte mayonaise. Verder bespreken w ...

  • 30:22

    Teun en Yvette keren met goede moed én goede voornemens terug van vakantie. Volgens Teun kunnen er wel weer wat zomerkilo’s af, en dus zette hij een onconventionele (en tevens vrij bloederige) eerste stap. Ook in de moestuin is van alles b ...

  • 37:47

    Het is de laatste aflevering voor de zomerstop. En tijdens die stop drinken we alleen nog maar zomerdrankjes. Moet daar per se alcohol in? Of is een cheong of een coldbrew ook wel verfrissend? Wat zijn onze lievelingscocktails? En hoe maak ...

  • 33:26

    #286 - Menukaarten

    07-07-2025

    Hoe hipper je bent, hoe beter je zicht. In chique restaurants staan de gerechten namelijk in 9-punts-lettertype op de menukaart. Waarom zijn de kaarten tegenwoordig niet meer dan een enkel velletje papier? Hoezo is een mandje brood 3 en ni ...

  • 30:19

    #285 - Koude soep

    03-07-2025

    Je hebt net je verstandskies laten trekken, je bent op je plaat gegaan, of het is gewoon bloedheet: koude soep is altijd goed. Dat vindt de hele wereld. Ajo blanco, gazpacho… wat sippen ze in Rusland en Japan? Waar drink je felroze soep, o ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00