Etenstijd! podcast

Etenstijd!

Mensen met trek, opgelet! Van deze podcast krijg je nog veel meer honger. Teun van de Keuken en Yvette van Boven hebben een voorliefde voor lekker eten. Ze bespreken dan ook hun lievelingskost. Of het nu gaat om een spannend of een doodgewoon ingrediënt, of om het voorstellen van een nieuwe wondermachine voor in de keuken: alles komt voorbij in ‘Etenstijd’. Elke maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag zitten Teun en Yvette denkbeeldig bij je aan tafel. Natuurlijk verschijnt de podcast rond etenstijd, zo ongeveer om vijf uur. Hoor meer over horeca-ervaringen en kooktips. En wat gaan Teun en Yvette zelf eten? Eet smakelijk!

  • Podcast gepubliceerd op: 8-9-2022 21:15:01
  • Maker: Yvette van Boven en Teun van de Keuken
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 27-6-2025 16:50:00
  • Datum eerste aflevering: 6-9-2022 10:41:42
  • Datum laatste aflevering: 26-6-2025 16:30:00

Speelgoedwinkel

285 Afleveringen

  • 23:00

    #283 - Chutney

    26-06-2025

    In de zomer pluk je eindelijk de vruchten van je moestuin. Maar wat als dat er wel héél veel zijn? Dan maak je chutney! Wat is eigenlijk het verschil tussen relish, ketchup en chutney? Waar komt chutney vandaan? En waar smeert Yvette het z ...

  • 25:08

    #282 - Kookboekclub

    23-06-2025

    Hij was altijd de stille kracht achter het succes van Yotam Ottolenghi: Sami Tamimi. Nu heeft hij een nieuw kookboek geschreven: Boustany. Het is een ode aan de Palestijnse tuin van zijn ouders en voorouders. Wat groeide daar allemaal? En ...

  • 25:28

    #281 - Andijvie

    19-06-2025

    De luisteraar heeft een krop andijvie zó groot dat-ie bijna niet op de foto past. Hoe bewaart ze al die bittere bladeren zo lang mogelijk? Van welke groente is andijvie familie? Wat is het verschil tussen struikandijvie en krulandijvie? En ...

  • 27:03

    #280 - Schooltuinen

    16-06-2025

    Uitstervende boonsoorten en obscure maggiplantjes - als ze niet in de supermarkt liggen, hoe kom je er dan aan? Zelf kweken natuurlijk! In de schooltuin bijvoorbeeld. Waarom is het zo goed voor kinderen om hun eigen eten te verbouwen? Wat ...

  • 28:54

    #279 - Pindakaas

    12-06-2025

    Aubergines zijn lekker, maar het liefst eet Teun een heel witbrood met een pot pindakaas. Waarom heet het eigenlijk pindakaas en geen pindaboter? En smeer je dan wél boter onder je notenpasta? Eten Teun en Yvette pindakaas op z'n Indisch o ...

  • 24:31

    #278 - Proteïne

    09-06-2025

    De schappen bulken van de proteïnerepen, sportshakes en eiwitchips. Daar krijg je spierballen van. Toch? Hoeveel gram eiwitten moet je eigenlijk op een dag eten? In welke ingrediënten zitten de meeste proteïnes? En wat heeft de eiwithype m ...

  • 21:22

    Vrijdag is niet in elk gezin visdag. En dan is de visboer intimiderend. Want is aquacultuur duurzaam, of juist niet? Wil je die zeebaars met of zonder kop? Is de dorade al schoongemaakt en ontschubd? Moet je de vis zelf nog fileren of doet ...

  • 31:37

    #276 - Het tijdslot

    02-06-2025

    Teun loopt vanavond op goed geluk een nieuw restaurant binnen - zonder reservering. Kan hij nog aanschuiven, of had hij beter een tijdslot kunnen reserveren? Wat vinden Teun en Yvette van het tijdslot, en de aanbetaling? En hoe zwaai je da ...

  • 20:43

    #275 - De TikTokrij

    29-05-2025

    De straten van Amsterdam stromen vol met hongerige mensen: ze willen Fabel Friet gedoopt in truffelsaus en oer-Hollandse koeken met chocolate chips. Moet je daar nou voor in de rij staan? Wat is het verschil tussen een TikTokrij en een Par ...

  • 28:11

    #274 - Makreel

    26-05-2025

    Een broodje makreel is het lekkerste wat er is. Aan welke andere lekkere vissensoorten is de makreel verwant? Welke Japanse makreel is nu ook populair in IJmuiden? Waarom mogen vissers rode makreel vangen? En wat betekent dat eigenlijk? Je ...

Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00