Een podcast vol praktische en wetenschappelijke inzichten op het gebied van proeven en ruiken. Hoe komt het dat je proeft van je proeft en ruikt wat je ruikt? En hoe kun je als kok hier je voordeel uit halen? Wat doet geluid met onze smaak ...
Etenschap is een podcast met verhalen over de verborgen wetenschap achter ons eten
Een podcast vol praktische en wetenschappelijke inzichten op het gebied van proeven en ruiken. Hoe komt het dat je proeft van je proeft en ruikt wat je ruikt? En hoe kun je als kok hier je voordeel uit halen? Wat doet geluid met onze smaak ...
In zijn nieuwe boek “De Ecokeuken” geeft tv-kok Pierre Wind een uitgebreid overzicht van technieken waarmee we onze kookvaardigheden kunnen verbeteren. Het is duurzaam, maar vooral ook heel leerzaam. We hebben het over de KookStop, gestapel ...
De (biologische) citroen als onmisbare smaakmaker in de keuken– Jadis Schreuder deed onderzoek, ontwikkelt recepten en schreef nu het boek ‘The Lemon Kitchen’ waarin ze ons een inkijkje geeft in de verborgen culiniare magie van de citroen. ...
Eric de Kruijk onderzoekt in de podcast Etenschap de verborgen magie en chemie achter de bereiding van ons eten. Deze week probeert hij het favoriete eten van zijn kinderen naar een hoger culinair niveau te tillen: pannenkoeken! De mastercl ...
Etenschap is een podcast die nieuwsgierig en met een vleugje wetenschap naar de bereiding van ons eten kijkt om zo onze maaltijden lekkerder, beter en interessanter te kunnen maken. Eric belt deze met verschillende culinaire experts om te h ...
Eric zit net als een groot deel van Nederland binnen. Naast alle chaos en onzekerheid heeft hij wel opeens tijd om langer in de keuken te staan en iets nieuws te proberen. Eric belt deze weken met verschillende culinaire experts om te horen ...
Eric zit net als een groot deel van Nederland binnen. Geen klussen. Geen etentjes. Echter, hij heeft wel tijd om langer in de keuken te staan en iets nieuws te proberen. Eric belt deze weken met verschillende culinaire experts om te horen h ...
Eric spreekt met Peter Klosse, eigenaar van restaurant De Echoput. Peter is de oprichter van de Academie voor Gastronomie en is gepromoveerd met een proefschrift over smaak. Hij is lector gastronomie en bij het grote publiek vooral bekend a ...
In deze aflevering gaat Eric langs bij chefkok en kunstenaar Jasper Udink ten Cate, ook wel The Creative Chef genoemd. Jasper zoekt naar hoe hij een ultieme, spectaculaire eetervaring kan creëren en hij vertelt ons aan welke knoppen je als ...
Etenschap is een podcast met verhalen en weetjes over de verborgen magie en wetenschap achter ons eten en de bereiding ervan. Ik ging langs bij Maurits de Klepper, hij is zowel wetenschapper als kok. We gaan het hebben over sous-vide koken ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.