Aflevering 56: Bart De Waele Bouwde Via Verschillende Fusies En Overnames Aan Duke&Grace, Een Marketing Agency Met 100 Medewerkers Alvorens Hij Het Verkocht Aan De Springbok Groep.

Stem website va het jaar

· Aflevering van de podcast: BlackBird podcast

Bart De Waele begon zijn professionele carrière als bankier. Na tien jaar besefte hij dat dit niet zijn toekomst was. Hij zette de sprong naar de digitale sector en richtte Netlash op, een bedrijf dat websites ontwikkelde voor kmo’s. Hij schaalde het bedrijf op tot een team van zo’n twintig medewerkers. Rond 2010 werd duidelijk dat het bouwen van een website op zich niet meer volstond. De nieuwe uitdaging was om kwalitatieve trafiek naar die websites te brengen. Dit leidde tot een fusie met Bseen van Marnik D’Hoore, en samen legden ze de fundamenten voor een nieuw digital agency: Wijs. Deze groeisprong bracht de nodige uitdagingen met zich mee, want het team verdubbelde plots naar 45 mensen en zowel de doelstellingen als het type klanten evolueerden. Bart zette door en bouwde een sterk managementteam uit. Kort daarna stapte de Cronos Groep aan boord, maar anderhalf jaar later scheidden hun wegen toen de visies op de verdere groei van Wijs uiteenliepen. Bart zette vervolgens twee strategische overnames in gang om Wijs te transformeren tot een full-service marketingbureau, Duke&Grace, dat op zijn hoogtepunt zo’n 100 medewerkers telde en een omzet van 12 miljoen euro behaalde. Uiteindelijk besloot Bart het bedrijf te verkopen aan de Springbok Groep.

Stem website va het jaar
BlackBird podcast

BlackBird podcast

Gemaakt door: BlackBird podcast Eerste aflevering: 21-09-2023

De podcast BlackBird podcast heeft in totaal 56 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

56: Bart De Waele bouwde via verschillende fusies en overnames aan Duke&Grace, een marketing agency met 100 medewerkers alvorens hij het verkocht aan de Springbok groep.

BlackBird podcast · 05-09-2024

00:00 00:39:42