F1 Grand Prix Live Radio

Waar kan je Formule 1 live luisteren? LET OP: Grand prix radio of F1 radio heeft de radiorechten van 2020 tot 2023 weten vast te leggen. Vanaf seizoen 2023 zijn de radiorechten over gegaan naar het originele Zweedse betaalkanaal Viaplay. Olav Mol heeft vanaf 2023 wel de radiorechten van Belgie in handen. Vanuit Nederland kan je dus niet direct het live verslag van de grand prix live volgen. Onder het kopje "Grand Prix Radio Belgie" lees je hier meer over. Bij Grand Prix radio volg je tijdens het F1 weekend het live verslag van de race. Het commentaar van Olav Mol tijdens de race wordt live gestreamed via de dit radiostation. De radiozender is een initiatief van Olav Mol en oud Veronica DJ Alexander Stevens. Je wordt de gehele dag up to date gehouden van alle F1 nieuwtjes en er wordt lekkere muziek gespeeld. Een must voor elke autosport F1 fan. Ben je niet in staat om de Formule 1 live op televisie te kijken en kan je niet live een F1 stream bekijken, dan is Grand prix radio tijdens de race het station waarop je moet afstemmen.

Bezoekers die Grand Prix Radio luisteren, luisteren ook naar:

Grand Prix Radio Belgie

Wil je het live verslag van Olav Mol op de radio live volgen dan heb je een VPN verbinding nodig. De live stream is voor internetters vanuit Nederland niet toegankelijk ivm de radiorechten die door Viaplay zijn overgenomen. Met een VPN verbinding kan je instellen uit welk land je afkomstig bent. Een VPN is niet alleen handig om Grand Prix Radio Belgie te luisteren maar ook voor Netflix en andere online streaming diensten. Er zijn verschillende VPN aanbiedingen. Deze FastestVPN aanbieding is eenmalig $40 en dan heb je voor altijd een VPN verbinding tot je beschikking. Bekijk de aanbieding


Hoe kan ik GP Radio Belgie luisteren?

- Opera webbrowser installeren op PC

- VPN (standaard in Opera) aanzetten en instellen op Noord-Amerika.

- PC via Bluetooth koppelen aan geluidsinstallatie

- Luister hier online of ga vervolgens naar Grandprixradio.be

viaplay met Commentaar van olav mol

Voor diegene die het commentaar van Olav mol gaan missen tijdens de Formule 1 races in seizoen 2022, kunnen op deze internet radiozender afstemmen. Olav blijft via deze zender het commentaar verzorgen van de races. Wil je het beste geluid? Gebruik dan een bluetooth box of sluit een box aan op een laptop, mobiel of tablet met internet. Zet het geluid op je TV van VIaplay uit en luister naar F1 radio via het geluid van je speaker.

Geluid synchroon met TV

Heb je moeite om het geluid met tv te synchroniseren dan kan je de Grand Prix radio app gebruiken. Hiermee is het makkelijker om het geluid synchroon te laten lopen met de beelden op TV. Maar met een HD Recorder of streaming functie van je provider kan je dit zelf ook snel synchroon laten lopen door het beeld even op pauze te zetten. Stel zo zelf in dat het Nederlandse commentaar synchroon loopt. Het nadeel is dat je de actie wel later ziet dan het daadwerkelijk gebeurt op de baan. Op deze manier kan je het vertrouwde geluid van Olav blijven horen en ben je niet aangewezen op het commentaar van Viaplay.

Frequentie of Live Stream

Online radio maakt als portal gebruik van de live stream van Grand Prix radio. Deze was in het eerste weekend van 2022 overbelast. Er zijn twee nieuwe kanalen aangemaakt om zo de bezoekers van F1 radio te verdelen over verschillende streams. Zo kan je ook luisteren op Grand Prix radio Classics en Grand Prix radio Dance hits

Heb je ook last van overbelaste streams dan kan je ook altijd afstemmen op de radio op de frequentie 88.8 FM-radio.nl/blog/radiozenders-fm of luisteren via DAB+. Zo kan je op vele manieren de verrichtingen van Max Verstappen nauwlettend blijven volgen.

Podcasts Formule 1

Voorbeschouwingen en nabeschouwingen op het raceweekend worden gegeven door experts in de verschillende F1 podcasts. Hieronder een aantal Nederlandse F1 podcasts uiteraard te beginnen met de F1 podcast van Grand Prix Radio:

  1. F1 aan tafel met Olav Mol
  2. Racingnews365 Formule 1 podcast
  3. Telegraaf formule 1 podcast
  4. Motorsport.com Formule 1 podcast
  5. Studio Formule 1


De overige F1 podcasts vind je door boven in de zoekbalk (op de podcast pagina) te zoeken naar F1 of Formule 1.(3.2 met 353 stemmen)

QMusic radio stations

Qmusic
QMusic 90
Qmusic Het Foute Uur
Qmusic Limburg
Qmusic Non-Stop
QMusic Top 40

Nieuws & Verkeer

BNR Nieuwsradio
Traffic Radio

Sublime radio zenders

Sublime Radio
Sublime Classics
Sublime Smooth
Sublime Soul
Sublime Jazz
Sublime Funk & Disco

Regionale Radio Nederland

L1 Radio
Omroep Brabant
Omroep Flevoland
Omroep Zeeland
Omrop Fryslan
Radio Gelderland
Radio NoordHolland
RTV Drenthe
RTV Noord
RTV Oost
RTV Rijnmond
RTV Utrecht

538 Groep

Radio 538
538 Dance Department
538 Drops
538 hitzone
538 Ibiza
538 Non Stop
538 Top 50
538 Verruckte Stunde
538 Party

Sky radio groep

Sky Radio
Sky Radio Hits
Sky Radio Lounge
Sky Radio Lovesongs
Hit Radio
Radio Veronica

Radio 10 Stations

Radio 10
Radio 10 60
Radio 10 80
Radio 10 90

100% NL Stations

100% NL
100% NL Nederpop
100% nl feest
100% nl nonstop
100% nl liefde

Slam! Stations

Slam FM
Slam 40
Slam Juize
Slam Mixmarathon
Slam Nonstop
Slam The Boom Room
SLAM! 00
SLAM! Housuh In De Pauzuh
SLAM!HARDSTYLE

Kink Radio

Kink FM
Kink Distortion
Kink DNA

Themazenders

Grand Prix Radio
Classic NL

NPO Radio

Radio 1
NPO Radio 2
Radio 3FM
Radio 4
Radio 5
Radio 6

FunX

FunX NL
FunX Dance
FunX Hip Hop
FunX Latin
FunX Reggae
FunX Slow Jamz

Hardstyle & Hardcore radio

Back 2 School
Hardcore Radio
Q-dance Radio

Radio voor kinderen

Efteling Radio
Ketnet Hits
Tomkeradio

Overige radiostations

Dance FM
Disco Classic Radio
Foute Muziek Radio
Freeminded FM
Gigant FM
Wild FM

Nederlandstalige radio

Radio Continu
RADIONL
Sterren.nl Radio

Aanbevolen

Arrow Classic Rock
Joe
Radio Decibel
Soul Radio
Tukker FM
Amor FM
Nostalgie NL
Pinguin Indie
Simone FM