Welkom bij intro van de nieuwe podcast Wortels & Welzijn! In deze podcast zijn we, Marja Verroen en Anja Hermanus-Schröder, jouw hosts. Wij nemen je mee in een wereld waar kennis uit de natuurvoeding centraal staat en waar gezondheid en vitaliteit voorop staan. In elke aflevering spreken we inspirerende mensen die met behulp van natuurvoeding hun welzijn hebben verbeterd. We delen niet alleen hun verhalen, maar geven ook praktische tips die je direct in je eigen leven kunt toepassen. In deze aflevering gaan we aan de slag met een eenvoudig en krachtig recept: Gomasio, een traditioneel Japans condiment van geroosterd sesamzaad en zeezout. We laten je zien hoe je het maakt en delen waarom dit kleine, maar krachtige mengsel zo waardevol kan zijn in je dagelijkse voeding. Gomasio - Ingrediënten: 10 tot 25 delen sesamzaad 1 deel zeezout Bereiding: Was het sesamzaad goed. Rooster het in een droge koekenpan voorzichtig totdat het goudgeel is. Doe het geroosterde sesamzaad in een vijzel. Rooster het zeezout in de warme koekenpan zonder olie. Voeg het zeezout bij het sesamzaad in de vijzel en maal het 70 tot 80% fijn. Bewaar het mengsel in een glazen potje. Gebruik het om je granen, peulvruchten of groentebereidingen naar smaak te verbeteren. Huismiddel: Gomasio is als condiment een hartige smaakmaker en kan ook helpen bij het kalmeren van je zenuwen. Na een grote schrik kun je een beetje Gomasio nemen om uit de schrikmodus te komen en weer in balans te raken.
Gemaakt door: Anja Hermanus-Schröder en Marja Verroen Eerste aflevering: 17-01-2025
De podcast Wortels en Welzijn | gesprekken over natuurvoeding en vitaliteit heeft in totaal 3 afleveringen
Maker: Anja Hermanus-Schröder en Marja Verroen Datum: 15-01-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.