Emile van der Staak groeide als kok als het ware samen met Ketelbroek -het voedselbos van Wouter van Eck- op. Elke week ontmoeten deze twee mannen elkaar in het voedselbos om te plukken en te proeven, waarna Emile, in zijn restaurant De Nieuwe Winkel, steeds meer waanzinnig innovatieve gerechten en ook producten ontwikkelt op basis van alle zetmelen, proteïnes, bessen, blaadjes, takken, en noten uit het voedselbos. Want smaak staat op nummer één en hij voelt het als zijn grote taak om die nieuwe smaken uitsluitend op basis van plantaardige materialen te ontwikkelen. Opdat we als maatschappij daadwerkelijk die nieuwe plantaardige werkelijkheid in gaan stappen. Meer informatie over deze geweldige kok, zijn restaurant en het concept botanische gastronomie Https://denieuwewinkel.com Of bestel zijn boek, dat vanaf 23-4 beschikbaar is https://singeluitgeverijen.nl/nijgh-van-ditmar/boek/plant/
Gemaakt door: Voedselboscast Eerste aflevering: 10-04-2022
De podcast Voedselboscast heeft in totaal 57 afleveringen
Maker: Voedselboscast Datum: 01-04-2024
Maker: Voedselboscast Datum: 29-04-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.