Volgens sommigen zijn insecten een alternatief voor vlees. Insecten zouden een hoge voedingswaarde hebben en het milieu minder belasten dan de veeteelt. Maar, gaan we de westerse consument ooit zo ver krijgen om een sprinkhaan op het menu te zetten? En hoe zit het eigenlijk met het ‘insectenwelzijn’? In deze aflevering spreek in met Sander Peltenburg. Sander is mede-oprichter van de Krekerij, een start-up die eten maakt van krekels en sprinkhanen. In deze aflevering: - Is de insectenteelt minder milieubelastend dan de veeteelt? - Hoe zit het met het dierenwelzijn bij het kweken van insecten? - Is het gezond om insecten te eten? - Is de consument klaar voor insecten? Gast: Sander Peltenburg, de Krekerij Presentatie: Esther Molenwijk, Bureau DaadWerk Vegan VoxPop: Ernie van Dalen, de Groene van Dalen Vegan Chef: Jeroen Maass, Uit de keuken van Maass Audio en design: Marlon van der Pas, Nothing Blank Meer info? - Overzicht FAO over insecten eten: http://www.fao.org/3/i3264e/i3264e00.pdf - Website de Krekerij: https://krekerij.nl/ Studio Plantaardig - Web: www.studioplantaardig.nl - Instagram: @Studioplantaardig - Twitter: #Studioplantaardig Help ons het plantaardige nieuws te verspreiden: geef onze podcast een rating en schrijf een mooie recensie. Alvast bedankt!
Gemaakt door: Esther Molenwijk Eerste aflevering: 30-09-2022
De podcast Studio Plantaardig heeft in totaal 107 afleveringen
Maker: Esther Molenwijk Datum: 17-12-2021
Maker: Esther Molenwijk Datum: 14-01-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.